Benjamin Drue Reus er snublende tæt på et Tour Card

Tekst: Dartnyheder.dk

Foto: PDC/Mikal Schlosser

Benjamin Drue Reus er snublende tæt på at vinde et Tour Card, efter han fredag spillede sig i finalen på andendagen ved Final Stage på PDC’s europæiske Q-School.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Meget skal gå galt, hvis ikke danske Benjamin Drue Reus de kommende 24 måneder skal være en del af PDC’s Pro Tour.

Efter at have spillet sig hele vejen til finalen på andendagen ved Q-Schools såkaldte ‘Final Stage’, er den 25-årige fynbo nemlig noteret for seks point og en særdeles stærkt leg-difference på den europæiske Q-School-rangliste. Dermed topper danskeren foreløbigt ranglisten, hvor der nu er to spilledage tilbage, der bliver afviklet lørdag og søndag. Fredagens finale blev tabt til den tidligere BDO-verdensmester Jelle Klaasen, der dermed er tilbage på Pro Touren efter to års fravær.

Men selv hvis Benjamin Drue Reus ikke skulle tilspille sig flere point de kommende dage, så er det alligevel svært at forestille sig, at sidste års World Cup of Darts-deltager ikke vinder et Tour Card senest på søndag. Det kommer blandt andet til udtryk ved en statistik foretaget af velrenommerede FDI-Index, der forud for Final Stage antog, at man med seks point og en leg-difference på minimum plus fire vil være sikret et Tour Card med 99 procents sikkerhed. På nuværende tidspunkt har Benjamin Drue Reus seks point i alt, og kan i værste fald ende med en leg-difference på plus 15.

For to år siden blev Vladimir Andersen den første dansker nogensinde, der vandt et Tour Card ved Q-School. Dengang sluttede Vladimir Andersen ligeledes regnskabet med seks point. Dengang var der dog kun 11 Tour Cards på højkant på den europæiske Q-School-rangliste, mens det i år er top 13 på ranglisten, der vinder et Tour Card.

Vladimir Andersen deltager også ved Final Stage ved dette års Q-School, men har efter de to første spilledage ikke vundet nogle point til ranglisten. Hvis ikke der kommer point på kontoen i løbet af de sidste to spilledage, så vil Vladimir Andersen dermed skulle vinke farvel til Pro Touren, efter at have haft et Tour Card siden 2022.

Tredjedagen ved Final Stage indledes lørdag fra klokken 13. Resultaterne kan følges live på DartConnect. Herudover kan man følge en live-opdateret udgave af Q-School-ranglisten her.


Resultater af Benjamin Drue Reus’ kampe ved Q-School fredag 12. januar 2024:

Foto: DartConnect

Læs også:

Podcast: Interview med Benjamin Drue Reus

Benjamin Drue Reus sejrede i Superliga-finale

Den utrolige historie bag Vladimir Andersens pile ved Q-School

2 Comments

 1. PDC skriver at Per Laursen også har vundet et Tour Card (men jeg tror ikke at han spillede nogle kampe?), så Benjamin er nr. 3

  • Hej Mogens

   Per Laursen blev tildelt et Tour Card. Det er derfor korrekt, når vi skriver, at Benjamin Drue Reus er den anden dansker, der vinder et Tour Card ved Q-School.

   Vh
   Daniel

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*