Benjamin Drue Reus sejrede i Superliga-finale

Tekst: J.P.

Foto: Privat

Benjamin Drue Reus vandt lørdag den anden udgave af Dansk Dart Superliga. Sidste år tabte han finalen til Per Laursen.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Efter et par tætte semifinaler og en spændende finale kunne Benjamin Drue Reus i lørdags fortjent løfte vindertrofæet i årets Superliga.

Stemningen på finaledagen kunne betegnes som afslappet og kammeratlig, og de godt og vel 30 tilstedeværende tilskuere kunne efter kvartfinalerne og en julefrokost glæde sig over at få serveret to gysere af semifinaler til dessert.

I finalen sejrede forhåndsfavoritten så 10-7 over Ulrich Meyn, der selv fulgte godt med, men til sidst altså måtte se fynboen løfte Løfte Per Laursen-trofæet og løbe afsted med hovedpræmien på 10.000 kr.

– Jeg synes generelt det har været en fin sæson. Jeg har gjort det bedre, end jeg regnede med, når man tager i betragtning, at jeg i dag valgte at spille med nogle nye pile, som jeg fik torsdag, og som jeg ikke helt har fået trænet ind endnu, sagde vinderen foran publikum og sin familie, der trofast bakkede op med små tilråb undervejs.

Tæt finale

I selve finalen blev der lagt flot ud fra begge spillere, der efter de første legs lå over 87 i snit. De to finalister fulgtes herefter ad til 2-2, hvorefter Reus gik på 4-2 efter et spændende sjette leg.

Meyn holdt sig til med 3-4 efter et rodet syvende leg, hvorefter begge spillere holdt udlæg til 6-5, hvorefter Meyn brød et meget nervøst leg til 6-6.

Reus bevarede køligheden og brød til 8-7 i en slags “for-afgørelse”, og viste herefter klassen til sidst med en – over hele turneringen og finaledagen set – fortjent 10-7-sejr.

-Det har været mere, end jeg turde regne med, og jeg havde solgt det for en andenplads før turneringen, udtalte den tabende finalist, der undervejs havde flere lukninger over 100.

-Det er rutinen, kom det med et smil fra Meyn, der allerede i kvartfinalen overlevede adskillige matchpile mod Andreas Toft Jørgensen, men til sidst afgjorde kampen med en imponerende 88-lukning på rød bull.

De to tabende semifinalister blev Michael Hansen og Jon Hegaard Kirkeby. Mens Michael Hansen tabte 8-6 til Benjamin Drue Reus, så led Jon Hegaard Kirkeby et tæt nederlag på 8-7 til Ulrich Meyn.


Dansk Dart Superliga finalestævne – resultater
Lørdag 2. december 

Kvartfinaler
Benjamin Drue Reus (89,38) 8-1 (78,49) Ole Jørgensen
Michael Hansen (79,34) 8-7 (79,86) Tonni Sørensen
Ulrich Meyn (86,61) 8-7 (89,55) Andreas Toft Jørgensen
Jon Hegaard Kirkeby (86,05) 8-3 (76,60) Andreas Hyllgaardhus

Semifinaler
Benjamin Drue Reus (80,48) 8-6 (78,35) Michael Hansen
Ulrich Meyn (83,29) 8-7 (77,74) Jon Hegaard Kirkeby

Finale
Benjamin Drue Reus (85,03) 10-7 (79,06) Ulrich Meyn


Læs også:

Christian ‘Krille’ Sørensen skriver historie: Første danske caller ved et verdensmesterskab

Med selvtillid og ny kastestil: Benjamin Drue Reus ser frem mod finalestævnet i Dansk Dart Superliga

Her er lodtrækningen til PDC’s verdensmesterskab 2024


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*