Christian ‘Krille’ Sørensen skriver historie: Første danske caller ved et verdensmesterskab

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Esbjerg Kommune

Danske Christian ‘Krille’ Sørensen bliver lørdag den første dansker nogensinde, der træder op som caller på den ikoniske Lakeside-scene ved WDF’s verdensmesterskab.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Når World Darts Federations (WDF, red.) verdensmesterskab indledes lørdag den 2. december, så vil det være uden dansk deltagelse – i hvert fald når det kommer til spillende udøvere.

For på scenen vil danske Christian ‘Krille’ Sørensen gøre op for den udeblivende danske sportslige succes, idet han får debut som caller ved det traditionsrige og ikoniske verdensmesterskab. Et verdensmesterskab der fra 1978-2020 var arrangeret af det nu konkursramte forbund British Darts Organisation (BDO), men som siden 2022 er blevet afholdt af WDF.

49-årige Christian Sørensen har allerede i forvejen et imponerende dart-CV, der blandt andet indeholder en fortid som juniorlandsholdsspiller samt junior- og damelandstræner. De seneste år har østjyden dog fokuseret målrettet på en karriere dom dommer/caller, hvilket altså kulminerer ved dette års verdensmesterskab, der afsluttes søndag den 10. december.

Forud for den historiske debut har Dartnyheder.dk foretaget et interview med hovedpersonen, der ikke lægger skjul på, at han ser frem til at træde op på den ikoniske scene i Lakeside Country Club i den engelske by Frimley Green.

‘Glæde, stolthed og ærefrygt’

Hvor længe har du vidst, at du skulle være caller ved WDF’s verdensmesterskab?

– Det har jeg vidst siden den 18. oktober, hvor jeg fik et opkald fra Nick Rolls (administrerende direktør i WDF, red.). Da spurgte han mig, om jeg ville være en del af dette års “Team Ref” ved Lakeside.

Christian ‘Krille’ Sørensen side om side med engelske Charlie Corstorphine ved Søgaard Denmark Open & Masters i 2022. Foto: Privat

Hvilken følelse stod du med, da du fik tilbuddet?

–  Glæde, stolthed og lidt ærefrygt. Mit største mål, da jeg valgte at satse på caller-gerningen, var at blive en del af Team Ref, og dermed få mulighed og lov til at calle på Lakeside, så det var et stort øjeblik.

Efter en årelang karriere som spiller og landstræner, så er du nu gået målrettet efter caller-gerningen. Hvad var din vej ind i den verden, og hvad motiverer dig?

– Min vej ind i caller, eller lad os sige dommer-gerningen, har været de muligheder, jeg har fået gennem Dansk Dart Union, heriblandt de nationale stævner som DM og JFM og senere Top Gun. Senere kom muligheden for alvor, da DDU satsede på Søgaard Denmark Open og Masters, hvor Jacques Nieuwlaat og Richard Ashdown var hyret som MC og callere. Her fik jeg lov til at være med og lærte en masse, både om det alle kan se på scenen, men også om alle de opgaver der er før, under og efter kampene.

– Richard Ashdown sagde så et år til Denmark Open og Masters, at han tænkte, det ville give mening, hvis jeg kunne være en del af WDF’s World Cup i Esbjerg, og der valgte jeg så at stoppe som landstræner og endegyldigt gå efter caller-gerningen. Så ville skæbnen, at jeg fik mulighed for at deltage ved WDF’s Europe Cup for seniorer og Winmau World Masters i 2022.

– Min motivation for at calle er, at jeg synes det er fedt – og det her er sagt med al tænkelig ydmyghed – at være god til noget, og blive så god jeg kan blive.

Stærk hovedregning og buksekrise i Esbjerg

Hvad kræver det, for at være en god caller?

– At være en god caller kræver selvfølgelig, at man er god til at regne, og måske også have en fornemmelse for spillet, så man har en idé om, hvilken vej spillerne går på de forskellige lukninger. Det er selvfølgelig også en fordel, at man ikke er scene- og mikrofonskræk. Jeg tror grundlæggende på, at man skal kunne trives på scenen.

– Og så er det også vigtigt, at man ikke er bange for at begå fejl, for alle begår fejl, og det handler om at komme videre, så man ikke panikker, da det i så fald bare avler flere fejl. Og så skal man selvfølgelig have sat sig ind i reglerne, og er myndig på scenen, så spillerne stoler på dig, og føler sig trygge.

Christian ‘Krille’ Sørensen var landstræner for flere succesfulde juniorlandshold. Her ses han side om side med Andreas Bergø og Nicolai Rasmussen, der vandt guld i doublerækken junior EM i 2014. Foto: Privat

Er der sjove/interessante insigths til caller-gerningen, som du kan dele med os andre? Ting, som man eksempelvis ikke har indsigt i, hvis man ikke selv har prøvet det?

– En lille sjov ting, er at jeg anbefaler, at man medbringer nål og tråd, når man rejser ud. Til World Cup i Esbjerg røg knappen i mine bukser til jakkesættet, da jeg var ved at hænge dem på bøjle – jeg havde dog heldigvis to sæt med!

Et udstillingsvindue

Hvad er dit personlige succeskriterie for din egen involvering i Lakeside? 

– Mit personlige succeskriterie for ‘mit Lakeside’ er at gøre det så godt, at jeg får buddet igen næste år. For spillere er Lakeside det største udstillingsvindue i WDF-regi, men det gælder også som caller, så jeg betragter det i virkeligheden som en stor eksamen.

– Det er vigtigt for mig, at mine præstationer på Lakeside er så gode, at spillere, kolleger og jeg selv er tilfredse, og føler, at det er godkendt.

Hvilke kampe skal du calle?

– Jeg er ikke helt sikker på, om det er offentliggjort, hvem der caller hvad, men jeg kan dog sige så meget, at jeg har debut på førstedagen lørdag d. 2. december, og at jeg skal calle mindst 8 kampe i turneringen.

Den første kamp ved WDF’s verdensmesterskab spilles lørdag dansk tid klokken 14, hvor engelske Scott Marsh møder polske Sebastian Bialecki. Lodtrækningen og kampprogrammet ved verdensmesterskabet kan findes på WDF’s hjemmeside. I Danmark vil samtlige kampe ved turneringen kunne streames live på WDF’s YouTube-kanal.


Læs også:

Her er lodtrækningen til PDC’s verdensmesterskab 2024

WDF rykker Lakeside 2023 med næsten et år og indfører nyt ranglistesystem

Med selvtillid og ny kastestil: Benjamin Drue Reus ser frem mod finalestævnet i Dansk Dart Superliga


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*