Flere medier erfarer: BDO er officielt død og begravet

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: British Darts Organisation

British Darts Organisation er reelt død og begravet. Det erfarer flere engelske medier i dag.

British Darts Organisation, i daglig tale blot kendt som ‘BDO’, er officielt død og begravet. Det erfarer flere engelske dartmedier i dag, heriblandt Darts World, der blandt andet benytter sig af beskrivelsen “det er slut”.

BDO har eksisteret siden 1978 og gav i sin tid verdens bedste dartspillere en platform hvorfra de kunne jagte en professionel karriere.

I begyndelsen af 1990’erne udtrykte flere og flere topspillere imidlertid bekymring og utilfredshed over BDO’s ledelse, som spillerne ikke mente var dygtige nok til at organisere TV-turneringer og tiltrække sponsorere.

I kølvandet på konflikten oprettedes i 1992 World Darts Council, der sidenhen skiftede navn til Professional Darts Corporation (PDC).

I årtier herefter blev BDO og PDC grundlæggende betragtet som konkurrerende forbund, der hver især afholdt deres eget verdensmesterskab. Gennem årene blev det dog tydeligt, at PDC udviklede sig markant hurtigere end BDO, hvilket særligt har kunnet ses på forbundendes præmiepenge og TV-turneringer.

Og selvom de to forbund ikke udelukkende har kunnet anses som rivaler, så er deres sameksistens altså nu effektivt forbi. Det sker efter en årrække med skuffende og kontroversielle episoder i BDO – særligt under Des Jacklins ledelse, efter at Jacklin overtog formandsstolen i august 2018. Blandt andet har BDO kæmpet en offentlig kamp med at tiltrække sponsorerer, alt imens verdensforbundet, World Darts Federation, i december sidste år tilkendegav, at man ikke længere anerkendte BDO’s turneringer, efter at BDO havde arrangeret et mildest talt kaotisk World Masters.

De seneste måneder har det dog været stille i BDO, omend flere medier har berettet, at forbundet er på vej til konkurs. Derudover har BDO’s eneste tilbageværende turnering været deres løbende turnering for klubhold, men nu melder blandt andre Weekly Dartscast og United Kingdom Darts Association (UKDA), at alle klubber har valgt at spille den løbende, engelske turnering under administration af netop UKDA istedet. Dermed er det sidste søm tilsyneladende slået i kisten på BDO, der forventes at præsentere en mere eller mindre officiel pressemeddelelse om forbundets nedlukning indenfor den nærmeste fremtid, alt imens flere andre forbund står klar i kulissen til at overtage amatørspillernes interesser; heriblandt WDF og det nyligt opstartede forbund, Modern Amateur Darts (MAD).

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*