Efter kontroversiel afvikling af World Masters: WDF anerkender ikke længere BDO’s turneringer

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: British Darts Organisation

Fremover vil BDO’s verdensmesterskab ikke blive anerkendt som en officiel turnering af verdensforbundet WDF.

“Kære WDF medlemmer,

WDF annoncerer, at man (WDF, red.) med øjeblikkelig virkning ikke længere anerkender turneringer arrangeret af BDO.”

Sådan lyder den indledende sætning i en pressemeddelelse, som World Darts Federation (WDF, red.) i søndags sendte ud til sine medlemslande, og som i dag er blevet offentliggjort på verdensforbundets hjemmeside.

I pressemeddelelsen fremgår det, at WDF har set sig nødsaget til at tage afstand fra BDO, efter det engelske dartforbunds seneste afvikling af World Masters, hvor man midt under turneringen ændrede både regler og lodtrækning. En procedure som WDF understreger, kunne have haft potentiale til at være blevet mistænkt for matchfixing, og som vanskeliggør WDF’s ambitioner om at blive medlem af IOC (Den Internationale Olympiske Komité, red.).

LÆS OGSÅ: Allerede før turneringen er begyndt: World Masters skaber negative overskrifter

Konsekvensen for BDO bliver således, at WDF ikke længere anerkender BDO’s turneringer, heriblandt World Masters, World Trophy og BDO’s verdensmesterskab, som officielle turneringer. BDO har dog fortsat mulighed for at afholde turneringerne.

BDO degraderes til associeret medlem

En anden konsekvens som BDO må indfinde sig med, er at forbundet degraderes til et såkaldt associeret medlem af WDF, og derfor ikke længere repræsenterer engelsk dartsport i WDF. Den opgave tilfalder i stedet England Darts Organization.

Ifølge WDF’s pressemeddelse, sker degraderingen dog ikke som en konsekvens af den kontroversielle afvikling af World Masters, men derimod fordi man vurderer, at BDO ikke lever op til kriteriet om at repræsentere et land.

WDF løfter sløret for ny turneringsstruktur

Afslutningsvis meddeler WDF, at man ikke har i sinde at sanktionere medlemslande, der fortsat anerkender BDO’s rangliste og turneringer. Derudover oplyser verdensforbundet, at man arbejder på en ny turneringsstruktur i WDF-regi med dertilhørende majorturneringer. Her er det nærliggende at antage, at der er tale om det “Grand Slam-koncept” der ved flere lejligheder er blevet diskuteret på Dansk Dart Unions bestyrelsesmøder jf. DDU’s bestyrelsesmødereferater.

BDO har endnu ikke valgt at kommentere på WDF’s pressemeddelelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*