Niels-Jørgen Hansen presser Per Laursen i toppen af Søren Søgaard-ranglisten

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Nordic & Baltic/Mads Magnussen

Efter en række stærke præstationer i november måned haler Niels-Jørgen Hansen ind på Per Laursen i toppen af Søren Søgaard-ranglisten.

Efter intet mindre end hele tre spillerunder i landets bedste dartrække i november måned indtages førstepladsen på Søren Søgaard-ranglisten fortsat af den regerende danmarksmester Per Laursen. Det fremgår af den nyeste opdatering af ranglisten.

Den 53-årige Potten-spiller kan dog efterhånden mærke Aabenraa-profilen Niels-Jørgen Hansen ånde ham i nakken, efter sønderjyden præsterede at vinde 21 ud af 24 kampe i 1. division i november måned. En af sejrene faldt sågar mod netop Per Laursen, da Potten og Aabenraa spillede uafgjort den 23. november.


Hvad er Søren Søgaard-ranglisten?
Søren Søgaard-Ranglisten, der foreløbigt tæller 1709 dartspillere, er udarbejdet af Martin Hawkins, og tager højde for alle spillere i den løbende turnering i Dansk Dart Union. Spillernes rating er baseret på en kombination af hvor mange kampe og legs de respektive spillere vinder og taber, samt hvor mange pile spillerne bruger på at vinde deres legs. Derudover indeholder ranglisten en algoritme, der forsøger at udligne forskellene mellem hvilke rækker de respektive spillere spiller i.


Niels-Jørgen Hansens stærke præstationer gennem den foregående måned bidrager således til, at han springer fem placeringer frem på den seneste rangliste, og i samme ombæring blot er få point efter førnævnte Per Laursen på førstepladsen.

Af øvrige mærkbare forandringer i toppen af ranglisten er det bemærkelsesværdigt, at den blot 24-årige Fluen-spiller, Simon Bak, fortsætter sine positive takter, og springer tre placeringer frem på ranglisten, hvor han nu indtager en tredjeplads.

LÆS OGSÅ: Portrætinterview med Simon Bak: Fra DK-serie til 1. division, målrettet træning og ambitioner om Q-school

Herudover går Studsen-spilleren Kim Frithjof direkte ind i ranglistens top 10, efter han i sidste weekend spillede sin første turneringskamp i indeværende sæson. Den tidligere landsholdsspiller spillede ved den lejlighed en enkelt holdkamp, hvor han til trods for et enkelt nederlag leverede et fornemt gennemsnit på 18 pile per vundet leg.

Her nedenfor finder du den opdaterede top 10 på den nyeste Søren Søgaard-rangliste, alt imens du finder listen over samtlige 1709 registrerede spillere her.

Top 10 på Søren Søgaard-ranglisten

1. Per Laursen (Potten) (-)
2. Niels-Jørgen Hansen (Aabenraa) (+5)
3. Simon Bak (Fluen) (+3)
4. Dennis Lindskjold (Fluen) (-2)
5. Daniel Vogt (Aabenraa) (-1)
6. Nicolai Olsen (Holbæk) (-3)
7. Mogens Christensen (Potten) (-2)
8. Vladimir Kim Andersen (Kolding) (-)
9. Kim Frithjof (Studsen) (NY)
10. Niels Heinsøe (Potten) (+2)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*