Allerede før turneringen er begyndt: World Masters skaber negative overskrifter

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: The Darting Nerd

BDO’s formand, Des Jacklin, måtte i dag undskylde overfor deltagerne ved World Masters.

Allerede før der overhovedet er kastet en pil ved 2019-udgaven af World Masters, er der meldinger om både utilfredse spillere samt kontroversielle udmeldninger fra BDO’s formand, Des Jacklin.

Blandt de forhold som allerede nu har skabt negativ stemning på både spillestedet og på de sociale medier, er de betingelser som spillerne deltager under. Først og fremmest så har BDO endnu ikke kunnet offentliggøre størrelsen på de pengepræmier, som vinderne af turneringen kan se frem til at modtage. Det kan tolkes som en indikation af, at BDO endnu ikke har formået at sikre økonomisk sikkerhed, med henblik på at kunne udbetale præmiepenge der er tilsvarende de 60.000 pund, der har udgjort den samlede præmiesum ved World Masters alle år siden 2012.

LÆS OGSÅ: Glenn Honoré og Niels Heinsøe blandt 13 danske deltagere ved World Masters

Derudover blev der, kort efter BDO i mandags offentliggjorde lodtrækningen til turneringen, fundet adskillige fejl i både herrernes og juniorernes lodtrækninger, hvor flere spillere optrådte mere end én gang i de respektive rækker. Derudover er der flere spillere på spillestedet, der hævder, at de havde tilmeldt sig, men alligevel ikke figurer i lodtrækningen.

På baggrund af ovenstående valgte Des Jacklin i dag at indlede turneringen med at oplyse, at man ikke havde i sinde at lave om på lodtrækningen – hvilket flere spillere havde forlangt – men at man istedet ville rette de dele af lodtrækningen, hvor der var spillere, der optrådte mere end en gang. Derudover ville de spillere, som var kommet langvejsfra, få mulighed for alligevel at blive indlemmet i lodtrækningen. Efterfølgende oplyste han, at alle deltagende spillere ville blive kompenseret med gratis adgang til TV-kampene, der spilles i Circus Tavern fra fredag til søndag.

Ikke overraskende, så blev Des Jacklin angiveligt mødt af mumlen og buhråb, da han i samme ombæring valgte ikke at kommentere på de endnu ikke offentliggjorte pengepræmier.

Foruden de kontroversielle vilkår som spillerne må deltage under, kunne det engelske dartmedie Live-Darts i går berette, at flere profiler i år har valgt at boykotte World Masters. Det sker efter man i år har valgt at ændre turneringsstrukturen således, at verdensranglistens top 16 hos herrerne og top otte hos damerne ikke længere vil være seedet direkte videre til henholdvis 1/16-finalerne og 1/8-finalerne, men i stedet må deltage på lige vilkår med alle øvrige spillere, og derudover i øvrigt må betale 20 pund i tilmeldingsgebyr. Disse forhold har betydet, at både Michael Unterbuchner, Daniel Day, Martijn Kleermaker og Gary Robson alle har meldt afbud til turneringen.

Synes du det er rimeligt, at toppen af verdensranglisten ikke længere er seedet direkte videre til henholdvis 1/16-finalerne og 1/8-finalerne ved World Masters?

Indlæser ... Indlæser ...

World Masters begynder i dag klokken 15 dansk tid.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*