Med selvtillid og ny kastestil: Benjamin Drue Reus ser frem mod finalestævnet i Dansk Dart Superliga

Tekst: J.P.

Foto: Privat

Sidste år tabte Benjamin Drue Reus finalen ved Dansk Dart Superliga til Per Laursen. I år er han favorit forud for finalestævnet nu på lørdag.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Benjamin Drue Reus har imponeret i efteråret med flotte snit og sejre ved blandt andet Odense Open samt grundspillet i Dansk Dart Superliga, men han vil ikke udnævnes til favorit før lørdagens Superligafinale i Slangerup, hvor han stiller op med en ændret kastestil, sammenlignet med for blot få måneder siden.

De otte bedste spillere efter Superligaens grundspil afrunder lørdag 2. december årets danske Superliga med et finalestævne i Slangerup, og vinderen af grundspillet, Benjamin Drue Reus, går ind til slutkampene som forhåndsfavorit, efter at have leveret stabilt spil hele efteråret, hvilket ud over førstepladsen i Superligaen senest også omfatter sejren i Odense Open.

Pt. snitter Reus mellem 88-90 pr. kamp, og efter Superligaens 32 grundspilskampe lå hans samlede turneringsgennemsnit på 87,34 – lidt højere end nummer to, Jon Kirkeby, på 84,82 og treer Andreas Toft Jørgensen på 81,37.

Ikke overraskende er det de to, som Reus ser som sine største konkurrenter til weekendens slutspil i Slangerup.

– Jon og Andreas vil jeg ikke lægge skjul på godt kan blive en ordentlig mundfuld. I forhold til seedningen er jeg glad for, at det ikke er dem, jeg render ind i før en eventuel finale. Det skal ikke lyde som om, at de andre ikke kan finde ud af at kaste pile, men de to er mine værste konkurrenter på papiret.

En god mavefornemmelse

Han vil dog ikke udråbes til favorit.

– Jeg er mere afslappet omkring det end sidste år, fordi jeg har meget mere rutine og erfaring. Jeg tænker ikke på mig selv som favorit, fordi det bare kræver én dårlig kamp, og så er man færdig. Det kan ske for alle. Men jeg har en god mavefornemmelse omkring det efter mit spil på det seneste, fortæller han.

Ser du det længere format i kampene som en fordel for dig?

-Jeg har nok den fordel, at flere deltagere ikke er vant til det. Jeg har jo spillet meget PDC Nordic & Baltic, hvor det er normalt, så jeg er vant til at skulle holde koncentrationen og niveauet længere. Jeg har også spillet flere gange i Slangerup efterhånden, og er vant til rammerne deroppe, så det er en vanesag at spille der.

Ændret kastestil

De sidste uger har Reus skiftet kastestil, hvilket han selv forklarer således:

– Det startede med, at jeg bemærkede, at jeg kastede meget med skulderen. Det gjorde, at jeg hurtigere fik ondt og ikke kunne holde til de lange formater og mange kampe. Jeg pressede også mange pile over i 5’eren. Det var noget, jeg måtte justere, og så fandt jeg ud af at lave et stop – jeg kalder det et hak – med armen, hvor jeg lige fører armen op, tilbage, frem og tilbage, inden jeg kaster.

Fordelene ved stilskiftet er markant, uddyber han.

– Ved at gøre sådan, er det kun armen, jeg bevæger, og så slapper jeg mere af i både ryg og skulder. Jeg fandt dermed hurtigt tilbage til igen at kunne holde til både længere og flere kampe, og det har gjort en stor forskel på mit niveau. Umiddelbart har jeg målt, at ændringen har løftet mit bundniveau med 3-4 point i snit.

Benjamin Drue Reus arbejder aktuelt på at færdiggøre sin bachelor, mens det også er planen, at han vil deltage i Q-school om et PDC Tour Card midt i januar i Kalkar i Tyskland.


Læs også:

Podcast: Interview med Benjamin Drue Reus

Her er lodtrækningen til PDC’s verdensmesterskab 2024

Forrygende Benjamin Drue Reus vandt grundspillet i Dansk Dart Superliga


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*