Efter dramatisk finale: Per Laursen vandt Dansk Dart Superliga

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Per Laursen overlevede otte matchpile, da han i en medrivende finale ved Dansk Dart Superliga besejrede Benjamin Drue Reus 10-9.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Det blev den femdobbelte danmarksmester Per Laursen, der søndag eftermiddag løb afsted med den samlede sejr i historiens første udgave af Dansk Dart Superliga.

56-årige Laursen måtte ellers overleve intet mindre end otte matchpile i en medrivende finale mod den bare 23-årige landsholdsspiller Benjamin Drue Reus.

Forud for finalen havde Per Laursen først besejret en anden landsholdsspiller i skikkelse af 28-årige Andreas Toft Jørgensen med cifrene 8-4. Her leverede Laursen sit højeste gennemsnit på dagen på 81,38.

I den efterfølgende semifinale lykkedes det Per Laursen at vinde 8-7 over Brian Løkken. Løkken var førsteseedet på finaledagen, efter den sjællandske mester havde vundet Superligaens grundspil.

Vandt trofæ opkaldt efter sig selv

Den afgørende finale endte sidenhen med en sejr på 10-9 over Benjamin Drue Reus, der selv havde lagt ud med sejre over Niels-Jørgen Hansen og Ulrich Meyn.

Benjamin Drue Reus kom i finalen planmæssigt foran 6-3. På dette tidspunkt lå fynboens gennemsnit på 93, mens Per Laursen selv snittede 85.

Tre middelmådige legs i midten af kampen fik imidlertid negativ betydning for de to finalisters samlede gennemsnit – alligevel udviklede finalen sig til at blive en mindeværdig en af slagsen.

Ved stillingen 9-7 lignede Benjamin Drue Reus således en ubetinget favorit til at sikre sig den samlede sejr, men eftersom Per Laursens vandt kampens sidste tre legs, så var det alligevel veteranen der løb med guldet foran den tidligere Nordic Darts Masters-deltager.

Vindertrofæet ved Dansk Dart Superliga var allerede forud for turneringens begyndelse blevet døbt “Per Laursen-trofæet” i respekt for Laursens tidligere meritter. Det første navn der bliver indgraveret på Per Laursen-trofæet bliver altså hovedpersonens eget.

Med til sejren ved Dansk Dart Superliga hører desuden en vindercheck på 8.000 kroner.

Vender tilbage i 2023

Slangerup Dartklub, der er arrangører af Dansk Dart Superliga, har bekræftet, at turneringen vender tilbage i 2023. I det nye år vil turneringen blive udvidet fra 12 til 18 spillere. De otte kvartfinalister fra debutsæsonen er alle sikret en plads i næste års udgave, såfremt de takker ja til en plads.

I den kommende sæson vil der, modsat i år, være indledende kvalifikationsturneringer til Dansk Dart Superliga. Der vil således være 10 pladser at spille om ved kvalifikationsturneringerne. Datoerne for turneringerne er dog endnu ikke offentliggjort.

Du kan se eller gense finalen ved Dansk Dart Superliga 2022 ved at trykke på dette link.