Første turneringssejr i 32 måneder: Per Laursen vandt Dart Odense Open 2022

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Per Laursen vandt i dag sin første turneringssejr siden februar 2020. Det skete ved Dart Odense Open, hvor Henriette Honoré vandt i damerækken.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

988.

Så mange dage er det siden, at Per Laursen senest vandt en national ranglisteturnering. Det blev der dog lavet om på i dag, hvor den femdobbelte danmarksmester triumferede ved Dart Odense Open. Her besejrede 56-årige Laursen Koldings Tonni Sørensen i en velspillet finale, der endte med cifrene 6-2. Per Laursen sluttede kampen med et stærkt gennemsnit på 84,48, efter han havde vundet sine legs i 17, 17, 20, 18, 14 og 15 dart.

Søndagens sejr var ikke overraskende en stor forløsning for Per Laursen, der med knyttede hænder og opstrakte arme fejrede triumfen med en jubel, som ellers sjældent ses hos østjyden, der tidligere har deltaget otte gange ved PDC’s verdensmesterskab. Per Laursen satte efter finalesejren ord på sine følelser i et interview med Dartnyheder.dk.

Stor forløsning

Det er 32 måneder siden, du senest har vundet en national turnering. Hvordan har det føltes, efter du tidligere har været vant til at vinde meget oftere?

– Det har ikke været sjovt. Men jeg er jo en stædig person. Jeg gør alt, hvad jeg kan, for at komme tilbage, men jeg havde ærlig talt ikke regnet med, at jeg ville vinde i dag. Jeg ville bare se, om jeg havde fat i noget af det rigtige, og det havde jeg heldigvis, lød det indledende fra Per Laursen.

Da du vinder finalen, da jubler du, som jeg sjældent har set dig gøre før. Du virkede tydeligt lettet. Hvad betød sejren for dig?

– Det var en kæmpe forløsning for mig. Det var faktisk lige før, at jeg kneb en tåre.

– Jeg har vundet mange ting gennem tiden, men jeg har virkelig kæmpet hårdt for den her. Jeg er virkelig glad, tag ikke fejl af det. Den her sejr betyder meget for mig. Jeg er virkelig glad.

Coronanedlukningen ødelagde motivationen

I et interview med Dartnyheder.dk i januar fortalte du, hvordan du har kæmpet med at genfinde formen gennem de seneste sæsoner. Prøv at fortæl os om, hvad der er gået gennem hovedet på dig, og hvad du tror, har været årsag til formdykket.

– Jamen for at starte med formen, så har jeg jo været for doven på træningsbanen. Coronanedlukningen var hård for min motivation. Og så har jeg virkelig kæmpet med at genfinde niveauet efterfølgende, selvom jeg faktisk har brugt mange timer på at træne derhjemme for mig selv. Det har været svært, og jeg har tænkt meget over, hvordan jeg kaster, hvordan jeg skal stå, og om hvordan jeg gjorde, da jeg var bedst. Det har været hårdt, men i dag føler jeg, at der var noget, der lykkedes.

Vil det sige, at du føler, at du har knækket koden til, hvordan du kommer endegyldigt tilbage?

– Det er svært at sige. Det må tiden vise. Det her er da et selvtillidsboost, og det har i mange år været min selvtillid, jeg har vundet på. Nu må vi se, om det varer ved, men det er klart, at jeg tror mere på tingene efter i dag.

Jagter VM på hjemmebane i 2023

På søndag i næste weekend afholdes den sidste indledende spillerunde i Dansk Dart Superliga. Efter i dag, går du så ind med en tro på, at du kan vinde turneringen?

– Lad mig sige det sådan, at jeg nu går ind til Superligaen med en tro på, at jeg kan vinde. Den tro havde jeg måske ikke før i dag, men nu går jeg ind til turneringen med ambitionen om at vinde. Hvis jeg kan spille, som jeg har gjort i de sidste tre kampe i dag, så har jeg chancen.

2022 lakker jo stille og roligt mod enden. Hvad er ambitionerne for 2023?

– Det afhænger af mit niveau. Lad mig understrege, at jeg fortsat har viljen og ilden i mig til at fortsætte. Jeg brænder stadig for det her. Men jeg spiller ikke for bare at være med, og derfor deltager jeg heller ikke på PDC Nordic & Baltic-touren, hvis ikke jeg føler, jeg kan være konkurrencedygtig. Men hvis jeg kan holde formen kørende, så udelukker jeg ikke et comeback på touren til næste år.

– Og så er der jo også et verdensmesterskab i WDF-regi på hjemmebane til næste år, som jeg gerne vil spille, hvis landstræneren mener, at jeg er god nok. Jeg har snakket med Søren (Byø, red.) om det, og han ved, hvor han har mig. Så skal jeg bare bevise, at jeg er god nok.

Roser sin holdkammerat

Et udtryk for at Per Laursen de seneste sæsoner har kæmpet med at genfinde topformen finder man i Dansk Dart Superliga. Her står Per Laursen efter de første tre indledende spillerunder noteret for et samlet sæsongennemsnit på 75,56, hvilket er væsentligt under det niveau, den tidligere Welsh Open-vinder har præsteret tidligere. Under søndagens turnering var der dog markant bedre takter fra Laursen, der vandt sine sidste tre kampe med gennemsnit over 80.

Også holdkammeraten Jon Hegaard Kirkeby leverede et solidt niveau gennem Dart Odense Open, hvor han spillede sig frem til semifinalen. 36-årige Kirkeby er forholdsvis ny i toppen af dansk elitedart, men har særligt imponeret i 1. division, hvor han efter sine første 28 kampe står noteret for 25 sejre. På den baggrund udnyttede Per Laursen også muligheden for at rose sin holdkammerat.

Din holdkammerat Jon Hegaard Kirkeby har de seneste måneder vist lovende takter, og i dag når han så semifinalen. Hvad tænker du om hans præstation i dag?

– Jamen jeg er fuld af beundring over Jon. For mig at se, så er han en usleben diamant, og han har et kæmpe potentiale. Når han knækker koden, og han får lidt mere erfaring, så kan han virkelig blive god. Og så er han jo også bare en guttermand, afslutter Per Laursen.

Damerækken ved Dart Odense Open blev vundet af Henriette Honoré, der i finalen besejrede sin klub- og landsholdskollega Merete Kjær. Dermed fortsætter Honoré sin imponerende sæson, hvor hun nu har vundet seks nationale ranglisteturneringer, herunder det individuelle danmarksmesterskab. Herudover blev hun i august nummer tre ved Swedish Open.

Du kan danne dig et overblik over de afgørende resultater ved Dart Odense Open 2022 her nedenfor:


Dart Odense Open 2022 – afgørende resultater
Søndag 6. november

Herre A
Kvartfinaler

Tonni Sørensen, Kolding (83,55) 6-3 (79,00) Michael Hansen, DK26 Hvidovre
Jon Hegaard Kirkeby, Potten (80,70) 6-1 (63,73) Ole Jørgensen, Ringsted
Per Laursen, Potten (82,40) 6-5 (76,53) Michel Seemann, Lido
Benjamin Drue Reus, Assens (73,55) 6-5 (73,27) Tom Veje Kristensen, Aros

Semifinaler
Tonni Sørensen, Kolding (84,52) 6-3 (79,63) Jon Hegaard Kirkeby, Potten
Per Laursen, Potten (80,66) 6-3 (81,62) Benjamin Drue Reus, Assens

Finale
Per Laursen, Potten (84,48) 6-2 (79,04) Tonni Sørensen, Kolding

Dame A
Kvartfinaler
Michelle Merlit, Neptun (65,92) 5-0 (47,53) Susan Vith, Farum
Merete Kjær, Kælderen (53,61) 5-2 (51,79) Janni Larsen, Fluen
Henriette Honoré, Kælderen (57,00) 5-1 (48,99) Maja Rasmussen, Kirke Helsinge
Anja Springborg Larsen, Slangerup (59,19) 5-3 (55,13) Gitte Banke, Farum

Semifinaler
Merete Kjær, Kælderen (56,71) 5-4 (57,58) Michelle Merlit, Neptun
Henriette Honoré, Kælderen (61,70) 5-4 (56,63) Anja Springborg Larsen, Slangerup

Finale
Henriette Honoré, Kælderen (53,26) 5-3 (51,72) Merete Kjær, Kælderen


Læs også:

Ivan Madsen og Henriette Honoré er nye danmarksmestre

Henriette Honoré i semifinalen ved Swedish Open – Benjamin Drue Reus blev bedste danske herrespiller

Tilbageblik: Husker du Per Laursens VM-øjeblikke?

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*