Top 5: De største favoritter i herrerækken ved DM 2023

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Daniel Thybøl/Dartnyheder.dk

Hjemmebanehåbet fra Aalborg Dartklub, Jeppe Møller Stolt, er blandt de ubestridt største favoritter ved årets individuelle danske mesterskaber.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Lørdag den 24. juni afholdes de individuelle danske mesterskaber. Og mens Henriette Honoré vil forsøge at forsvare sin titel i damerækken, så står det allerede nu klart, at der skal findes en ny dansk mester i herrerækken. Sidste års overraskende danmarksmester, Ivan Madsen fra Glostrup Dartklub, har således valgt ikke at deltage.

Ivan Madsens manglende tilmelding har imidlertid ikke haft indflydelse på denne liste, hvor Dartnyheder.dk udpeger de fem største favoritter ved herrernes individuelle danmarksmesterskab. Herudover er en sjette spiller inddraget som potentiel joker i Aalborg.

Du kan finde den fulde liste over Dartnyheder.dk’s fem største favoritter i herrerækken ved det individuelle danmarksmesterskab 2023 her nedenfor. I bunden af listen kan du også afgive din stemme på, hvem du betragter som favorit til titlen.


Top 5: De største favoritter i herrerækken ved DM 2023:

5) Jon Hegaard Kirkeby, Potten

Jon Hegaard Kirkeby er en af de mest undervurderede danske dartspillere netop nu. Foto: Slangerup Dartklub/Dansk Dart Superliga

Resultaterne taler for sig selv. Med den tredjestørste sejrsprocent i 1. division i 2023 og et samlet gennemsnit på 18,43 pile per vundet leg er Potten Dartklubs Jon Hegaard Kirkeby en af de bedste danske dartspillere forud for DM i Aalborg.

Det viste bruttolandsholdsspilleren også i første spillerunde i Dansk Dart Superliga tidligere på måneden. Her vandt Hegaard syv ud af sine ni kampe, og sluttede dagen med et samlet gennemsnit på fornemme 82,81. Det var i den forbindelse kun Jeppe Møller Stolt og Benjamin Drue Reus, der med gennemsnit på henholdsvis 89,20 og 88,67 besejrede den formstærke vestjyde.

Jon Hegaard Kirkeby mangler fortsat at slå sit navn fuldstændig fast ude ved de danske stævner, ligesom han har haft svært ved at finde topniveauet på PDC Nordic & Baltic-touren. Det betyder dog ikke, at Jon Hegaard Kirkeby, der velsagtens kan betegnes som Danmarks mest undervurderede dartspiller netop nu, ikke har, hvad der skal til, for at kunne gå hele vejen ved det individuelle danske mesterskab.

4) Simon Bak, Fluen

Simon Bak i aktion for det danske landshold ved WDF’s europamesterskaber i 2022. Foto: Dansk Dart Union

Landsholdsspilleren Simon Bak har for alvor genfundet melodien, efter coronapandemien i første omgang satte en umiddelbar pause for den imponerende udvikling. En udvikling, der i 2020 fik Per Laursen til at udpege Simon Bak som sin arvtager af den danske darttrone.

I indeværende sæson har 28-årige Bak dog endnu engang vist, hvorfor han for få år tilbage blev udråbt som datidens største danske talent. Forud for lørdagens individuelle danmarksmesterskab står Simon Bak eksempelvis noteret for den næsthøjeste sejrsprocent i den bedste danske dartrække, kun overgået af klubkammeraten Benjamin Drue Reus.

Med et gennemsnit på 18,33 pile per vundet leg er det også kun førnævnte Reus, der har leveret et bedre gennemsnit end denne ranglistes nummer fem. Også på PDC Nordic & Baltic-touren har Simon Bak leveret flere stærke præstationer, og for blot en måned siden spillede han sig i semifinalen ved Lido Viking Masters i Horsens. Så sent som i søndags spillede Simon Bak sig så i finalen i singlerækken i en uofficiel landskamp mod Sverige. Her vandt Simon Bak sine tre indledende kampe med gennemsnit på 85,89, 82,56 og 83,19, inden han tabte en mindre velspillet finale til Andreas Toft Jørgensen.

Finder Simon Bak samme fornemme niveau på lørdag, så vil det ikke være en overraskelse, hvis han de kommende 12 måneder vil kunne pryde sig med titlen som vinder af dette års individuelle danmarksmesterskab.

3) Jeppe Møller Stolt, Aalborg

Jeppe Møller Stolt var en glad mand, da han kort forinden dette billede blev taget havde spillet sig i kvartfinalen ved Søgaard Denmark Open 2023. Foto: Daniel Thybøl/Dartnyheder.dk

Jeppe Møller Stolt har længe været betragtet som et af de mest lovende talenter i dansk dart, men særligt de seneste måneder har nordjyden for alvor slået sit navn fast i den danske dartelite.

I første omgang med en sejr ved det jysk-fynske mesterskab tilbage i marts måned, inden han i slutningen af april leverede et bemærkelsesværdigt resultat, da han som den første danske herrespiller siden 2013 spillede sig i semifinalen ved Søgaard Denmark Open. Siden da har han også vist fornemme takter i Dansk Dart Superliga, hvor han efter første spillerunde står noteret for et yderst imponerende gennemsnit på 83,22.

25-årige Jeppe Møller Stolt bor til daglig i Hirtshals, og har derfor heller ikke nær så langt til DGI-huset i Nordkraft som en stor del af de øvrige DM-favoritter. Geografiske afstande kommer ikke i sig selv til at afgøre DM, men det taler ikke desto mindre til bruttolandsholdsspilleren fordel, at han ikke først skal tilbagelægge en flere timers lang køretur, før han er fremme på spillestedet i Aalborg.

2) Andreas Toft Jørgensen, Aabenraa

Andreas Toft Jørgensen har to gange deltaget ved World Series-turneringen Nordic Darts Masters. Foto: PDC/Mikal Schlosser

Skruer man tiden 12 måneder tilbage, så var Andreas Toft Jørgensen favorit ved herrernes individuelle danmarksmesterskab. Jagten på karrierens første DM-trofæ gik da også ganske godt, lige indtil Aabenraa-profilen tabte semifinalen 5-4 til den senere vinder Ivan Madsen. 28-årige Jørgensen var sågar foran 4-2 i den pågældende semifinale, inden han altså til sidst måtte tage til takke med en bronzemedalje.

Nu har den dobbelte World Cup-deltager så muligheden for at træde et skridt længere op ad præmiepodiet, og der er da også god grund til at antage, at det kan lade sig gøre. Landsholdsspilleren har gennem de seneste måneder vist rigtig gode takter, blandt andet ved at vinde sin første ranglisteturnering ved Lolland Open, inden han for blot to uger siden vandt syv ud af ni kampe i Dansk Dart Superliga. Det skete med et samlet gennemsnit på 82,87.

Så sent som i søndags fulgte Andreas Toft Jørgensen så op med en flot sejr, da det danske WDF-landshold spillede en uofficiel landskamp mod Sverige. Undervejs til sejren snittede Andreas Toft Jørgensen sågar 92,80 i sin 4-2 sejr over den svenske profil Daniel Larsson, inden han i finalen besejrede Simon Bak.

1) Benjamin Drue Reus, Fluen

Benjamin Drue Reus leverede dart fra den aller øverste hylde, da han og Vladimir Andersen i sidste uge besejrede Østrig ved World Cup of Darts. Foto: Jonas Hunold/PDC

Der kan efterhånden ikke være nogen tvivl om, at 24-årige Benjamin Drue Reus er Danmarks bedste dartspiller netop nu.

Ikke nok med at fynboen leverede en decideret verdensklasse præstation, da han og Vladimir Andersen for blot en uge siden besejrede Østrig ved World Cup of Darts. Gennem årets første seks måneder har den ydmyge Fluen-spiller også leveret et sublimt niveau i den bedste danske dartrække, hvor han som den eneste spiller overhovedet har leveret et gennemsnit under 18 pile per vundet leg. Den tidligere danmarksmester i juniorrækken vandt herudover alle sine ni kampe i første spillerunde ved Dansk Dart Superliga, mens han også har været den ubetinget mest stabile danske spiller på PDC Nordic & Baltic-touren i indeværende sæson.

DM har sjældent været så stærkt besat, som det vil være i år, og derfor er intet givet på forhånd. Til trods for uforudsigeligheden så peger favoritværdigheden dog direkte på den danske World Cup-spiller.

Joker: Vladimir Andersen, Odins Dart Club

Vladimir Andersen var millimeter fra at besejre Arron Monk i første runde ved UK Open tilbage i marts. Foto: Kieran Cleeves/PDC

Meget kan man sige om Vladimir Andersen, men hans evner til at gøre opmærksom på sig selv fejler intet. I skrivende stund er det således uvist, om den 34-årige Tour Card-indehaver i det hele taget stiller op til DM. Alligevel vil en potentiel deltagelse medføre en ubetinget placering blandt de to største favoritter ved det danske mesterskab, til trods for at han i så fald vil træde useedet ind til turneringen.

Som udgangspunkt må Vladimir Andersen slet ikke deltage ved DM, eftersom han har et Tour Card, og derfor ikke har tilladelse til at spillede streamede kampe og turneringer udenfor PDC-regi. Den tidligere danmarksmester har dog søgt dispensation hos PDC, eftersom der ikke er nogle Pro Tour-turneringer i den kommende weekend.

Dartnyheder.dk kan erfare, at PDC endnu ikke har meldt tilbage på dispensationsansøgningen. Såfremt den går igennem, så kan tilskuerne i Nordkraft dog se frem til at stifte bekendtskab med Danmarks ubetinget mest profilerede og kontroversielle dartspiller.

Hvem tror du vinder DM 2023?

  • Benjamin Drue Reus (29%, 118 Stemmer)
  • En anden (15%, 64 Stemmer)
  • Vladimir Andersen (15%, 63 Stemmer)
  • Jeppe Møller Stolt (10%, 43 Stemmer)
  • Tonni Sørensen (10%, 40 Stemmer)
  • Andreas Toft Jørgensen (7%, 30 Stemmer)
  • Tom Veje Kristensen (4%, 18 Stemmer)
  • Per Laursen (4%, 16 Stemmer)
  • Jon Hegaard Kirkeby (3%, 14 Stemmer)
  • Simon Bak (2%, 8 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 414

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også:

Ivan Madsen og Henriette Honoré er nye danmarksmestre

Oversigt: Alle mandlige medaljevindere ved DM siden 1977

Kæmpe overraskelse: Benjamin Drue Reus strålede i dansk sejr over Østrig ved World Cup of Darts


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*