Per Laursen peger på Simon Bak som sin arvtager

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

Simon Bak er af mange betegnet som det største talent i dansk dartsport netop nu.

Han har været den dominerende skikkelse i dansk dart i godt og vel 15 år.

Siden 2005 har han således blandt andet spillet sig i to VM-finaler i WDF-regi, vundet Welsh Open, sikret sig fem individuelle DM-titler og kvalificeret sig til BDO’s og PDC’s verdensmesterskab ni gange i alt.

Foruden de førnævnte resultater, så tæller trofæskabet også en guldmedalje ved EM for hold, samt et væld af nationale ranglisteturneringer. Og til den dag i dag, er det fortsat de færreste, der vil mene, at Per Laursen ikke er den bedste aktive danske dartspiller netop nu.

Sådan kan det selvfølgelig sagtens risikere at være tilfældet en lang årrække endnu. Faktum er dog, at dåbsattesten afslører, at det danske flagskib har rundet 54 somre, og det er derfor også kun naturligt at spekulere i, hvem der skal tage over tronen, når dartkongen lægger pilene på hylden.

I et nyt podcast fra Dartnyheder.dk (du kan høre podcastet her), bliver Per Laursen i den forbindelse bedt om at forholde sig til spørgsmålet om, hvem han selv anser, som sin naturlige arvtager. Og her er der særligt en enkelt spiller, der bliver fremhævet af østjyden.

– Jamen jeg føler faktisk, at jeg kan være med en del år endnu. Men skal man finde en arvtager, så synes jeg, det bliver svært. De fleste andre topspillere er jo i forvejen tæt på min alder. Men skal jeg ind og finde et navn, så vil jeg da pege på Simon Bak, lyder det fra Per Laursen.

Simon Bak kunne i april fejre sin 25-års fødselsdag. Cirka otte måneder forinden fik sønderjyden debut i den bedste danske dartrække for sin lokale klub Fluen, hvor han med det samme etablerede sig som en profil i 1. division, hvor kun profilerne Per Laursen og Niels-Jørgen Hansen vandt flere kampe end ham selv.

Har ikke glemt Vladimir Andersen

Foruden Simon Bak så nævner Per Laursen dog også karantæneramte Vladimir Andersen som en potential arvtager.

– Simon Bak har jo mange år foran sig, og så spiller han rigtig godt. Jeg vil enten pege på ham, men ellers er der jo også stadigvæk Vladimir Andersen, men der er jo nogle andre ting, der spiller ind dér.

Vladimir Andersen slog blandt andet sit navn fast, som danmarkshistoriens nok største talent nogensinde, da han i 2009, i en alder af blot 19 år, vandt det individuelle danske mesterskab, og som bare 18-årige toppede den danske rangliste. Siden da har karrieren dog været præget af flere kontroversielle sager og karantæner, og i skrivende stund er vejlenseren da også underlagt en to årig karantæne, der holder den talentfulde topspiller ude af Dansk Dart Unions turneringer indtil november 2021.

Uimponeret, målrettet og ung

Til trods for at Vladimir Andersen bliver nævnt som en kandidat til rollen som arvtager, så er det dog Simon Bak, der får flest ord med på vejen af den femdobbelte danske mester.

– Men hvis jeg skal pege på én, så skal det helt sikkert være Simon Bak. Han er en ung mand, og han har helt sikkert også ambitioner.

Hvad tror du, det er, der gør, at Simon Bak så hurtigt har kunnet etablere sig selv i toppen af dansk dart?

– Jamen han har jo talent for det, vil jeg mene. Og så har han da sikkert trænet målrettet for at blive bedre, kunne jeg forestille mig.

– Han har gjort det rigtig godt i 1. division, og han virker jo uimponeret, uanset hvem han spiller mod, og det kan jeg egentlig rigtig godt lide. Og så skal der meget til at ryste manden. Jeg synes han spiller rigtig, rigtig godt, så jeg vil pege på ham, selvfølgelig vil jeg det.

– Alle de andre kandidater ligger jo også på min alder. Der er ellers nok af gode dartspillere at tage af, men mange af dem har jo også rundet de 50, lyder det fra Per Laursen.

Du kan høre hele interviewet med Per Laursen i vores nyeste podcast, som du finder her. I podcastet er der også interviews med DDU’s formand Henrik Vestbo og ikke mindst førnævnte Simon Bak, der blandt andet taler om sine ambitioner for resten af 2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*