Per Laursen overvejer comeback i PDC Nordic & Baltic

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Godartspro.com

Efter en opadgående formkurve i efteråret 2022 overvejer Per Laursen nu at gøre comeback på PDC Nordic & Baltic-touren. Her ses han under opvarmning ved landsholdsturneringen Nordic Cup sidste år.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Det er ikke nogen hemmelighed, at den femdobbelte danmarksmester Per Laursen de seneste sæsoner har kæmpet med at genfinde det niveau, der tidligere har sikret ham kvalifikation til intet mindre end ni verdensmesterskaber på tværs af PDC og BDO.

I løbet af efteråret 2022 lykkedes det dog 56-årige Laursen at finde tilbage til en smule af fordums styrke. Det kom blandt andet til udtryk ved en velspillet sejr ved Dart Odense Open i november og den samlede sejr i Dansk Dart Superliga måneden efter.

Den positive formkurve gav igen blod på tanden, og netop derfor overvejer Per Laursen nu at gøre comeback på PDC Nordic & Baltic-touren, når der lørdag den 18. februar tages hul på den nye sæson i Slangerup Dartklub. Det fortæller han i et interview med Dartnyheder.dk.

– Jeg overvejer kraftigt at deltage på PDC Nordic & Baltic touren i næste weekend, indleder Per Laursen.

– Jeg har endnu ikke besluttet mig 100 procent, for det er vigtigt for mig, at formen er på plads, og det synes jeg ikke helt den er endnu. Jeg har fortsat nogle dage til at forberede mig, og jeg træner intensivt herhjemme. Tag ikke fejl, hvis formen er til det, så deltager jeg, for jeg vil virkelig gerne. Men jeg stiller ikke op, bare for at være med. Sådan er jeg ikke, tilføjer han.

Spiller kun Pro Touren

Per Laursen har gennem karrieren vundet fire turneringer på PDC Nordic & Baltic-touren. Det er tre flere end Dennis Lindskjold, Andreas Toft Jørgensen og Vladimir Andersen, der er de eneste andre danskere, der tidligere har vundet en Pro Tour i PDC Nordic & Baltic. Laursens seneste deltagelse på Pro Touren ligger dog helt tilbage i marts 2020, og et potentielt comeback til touren vil derfor markere et brud på en godt og vel tre år lang pause. Ligesom tidligere vil fokus dog udelukkende være på Pro Touren, og ikke på kvalifikationsturneringerne til Europa Touren.

– Hvis jeg spiller med i Slangerup, så deltager jeg udelukkende på Pro Touren. Det er dér, mit fokus er. Derfor er det også tvivlsomt, om jeg spiller med på hele touren, hvis ikke jeg får nogle gode resultater den første weekend. Jeg vil jo gerne spille med i toppen af ranglisten, og så er det vigtigt, at man kommer godt fra land, lyder det fra den danske profil, der endnu engang pointerer, at formen er altafgørende i forhold til potentiel deltagelse.

– Men igen, det hele afhænger af formen. Hvis ikke jeg føler, at jeg kan ramme mit niveau, så tager jeg ikke afsted, og det er jeg klogere på om et par dage. Det handler ikke om, at jeg er bange for at tabe, for jeg har lært at tabe gennem min karriere. Men jeg hader at tabe, hvis jeg har spillet dårligt, og det vil jeg ikke udsætte mig selv for, tilføjer han.

Håber på DM og VM på hjemmebane – største målsætning er dog en helt anden

Foruden et potentielt comeback på PDC Nordic & Baltic-touren, så er der også en lang række øvrige turneringer for Per Laursen at kunne se frem til i 2023, heriblandt et titelforsvar i Dansk Dart Superliga og en opvisningsturnering i KB Hallen til sommer, hvor også Premier League-stjernerne Gerwyn Price, Nathan Aspinall, Dimitri Van den Bergh og Chris Dobey stiller op.

Spørger man hovedpersonen selv, så er det dog andre turneringer, der fylder mest i hans bevidsthed.

– Jeg har jo prøvet meget gennem min karriere, så det er ikke fordi jeg jagter resultaterne. Derfor har jeg heller ikke nogen målsætninger for 2023. Jo, jeg håber at vinde DM, og jeg vil da også gerne spille VM på hjemmebane. Men det vigtigste for mig er bare, at jeg vil genfinde formen. Så er alt andet lige meget. Jeg vil bare gerne tilbage til dengang, hvor jeg kunne levere et stabilt højt niveau. Det er min primære målsætning, og lykkes det mig at indfri den, så deltager jeg også i alt det, jeg kan komme til, uddyber Per Laursen.

Er ikke imponeret over den danske talentudvikling

Tiden vil vise, om det lykkes Per Laursen at genfinde formen. Hvad end det lykkes eller ej, så håber den mangedobbelte landsholdsspiller, at der vil være unge kræfter til at tage over i toppen af dansk dart i fremtiden. Her er veteranen dog ikke imponeret over den nuværende eliteudvikling i dansk dart.

– Hvis jeg skal være ærlig, så er jeg ikke imponeret over hverken talentudviklingen eller eliteudviklingen i dansk dart. Jeg synes, der er nogle små ting, der peger i den rigtige retning, og jeg synes, at vi har nogle lovende unge navne som eksempelvis Andreas Toft Jørgensen, Simon Bak og ikke mindst Benjamin Drue Reus. Så har vi selvfølgelig også Vladimir Andersen, men han er jo efterhånden for gammel til at kunne kaldes et talent. Det er i bund og grund alt for få spillere at sætte sin lid til, og for nogles vedkommende er udviklingen nok også stagneret. Vi burde jo have 10-15 unge spillere, der bød sig til i toppen af dansk dart. Det håber jeg, vil ændre sig med tiden, afslutter Per Laursen.

Per Laursen har indtil onsdag den 15. februar at beslutte sig, om han deltager på PDC Nordic & Baltic-touren i Slangerup den 18.-19. februar. Igen i år vil top to på PDC Nordic & Baltics Pro Tour-rangliste kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab.


Læs også:

Tilbageblik: Husker du Per Laursens VM-øjeblikke?

Denne weekend: Vladimir Andersen er tilbage på PDC’s Pro Tour

Utilfreds Per Laursen tager ikke til PDCNB på Island – misser derfor World Cup og Nordic Darts Masters

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*