Utilfreds Per Laursen tager ikke til PDCNB på Island – misser derfor World Cup og Nordic Darts Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Europe/Kais Bodensieck

For første gang nogensinde vil Per Laursen ikke være en del af det danske landshold ved PDC’s World Cup of Darts. Det er faktum, efter den femdobbelte, individuelle danmarksmester har valgt ikke at deltage ved PDC Nordic & Baltic’s turneringer på Island den 19.-22. august.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Han er én af blot seks spillere, der har deltaget ved alle 10 udgaver af PDC’s World Cup of Darts. En fornem statistik, som kun Toni Alcinas (Spanien), Brendan Dolan (Nordirland), William O’Connor (Irland), Mensur Suljovic (Østrig) og Simon Whitlock (Australien) ligeledes kan prale af, at kunne skrive på CV’et.

Men entrebilletten til det fornemme selskab bliver dog inddraget senere i år, eftersom den femdobbelte, individuelle danmarksmester, Per Laursen, har valgt ikke at rejse til Island og deltage ved PDC Nordic & Baltics ProTour senere denne måned.

Hvorvidt Per Laursen havde kvalificeret sig til World Cup-landsholdet for 11. gang i træk er ganske vist uvist, men afbuddet fra turneringerne på Island betyder ikke desto mindre, at det allerede nu er en kendsgerning, at den 55-årige danske profil ikke får mulighed for at kvalificere sig til hverken World Cup of Darts eller World Series-turneringen Nordic Darts Masters. Turneringer, han ellers gerne havde deltaget i, men alligevel har valgt at opgive – blandt andet som konsekvens af sin utilfredshed med de opdaterede kvalifikationskriterier for Nordic Darts Masters, der afholdes i Forum i København mellem den 17.-18. september. Det fortæller hovedpersonen i et interview med Dartnyheder.dk.

Sidste år repræsenterede Per Laursen Danmark ved World Cup of Darts sammen med Niels Heinsøe. (Foto: PDC/Lawrence Lustig)

– Jeg havde jo egentlig besluttet, at jeg gerne ville tage til Island og spille, for jeg vil jo gerne kvalificere mig til World Cup og Nordic Darts Masters, det er klart. Men så offentliggjorde PDC Nordic kvalifikationskriterierne, og så blev jeg faktisk lidt sur, fortæller Laursen og fortsætter.

– Det hører jo med til historien, at jeg jo allerede havde kvalificeret mig til Nordic Darts Masters én gang, fortæller han.

Var kvalificeret gennem de tidligere kvalifikationskriterier

Og ganske rigtigt, så var Per Laursen oprindeligt kvalificeret til Nordic Darts Masters – hvis man altså tager udgangspunkt i de på det tidspunkt gældende regler. World Series-turneringen skulle således have været afholdt i oktober sidste år. I den forbindelse var det på forhånd meldt ud, at de tre danskere der var højst placeret på PDC Nordic & Baltic-ranglisten forud for Nordic Darts Masters, ville kvalificere sig til turneringen.

Som konsekvens af coronakrisen blev der dog kun afholdt to ud af 10 planlagte turneringer på PDC Nordic & Baltic-touren i 2020, men ranglisten viste ikke desto mindre, at Per Laursen, Niels-Jørgen Hansen og Niels Heinsøe var de tre højst placerede danskere efter de to turneringer. På den baggrund var de tre danskere altså kvalificeret til turneringen, men PDC Nordic & Baltic har sidenhen besluttet, at resultaterne fra sidste sæson ikke skal have indflydelse på kvalifikationskriterierne i år. Det skyldes blandt andet, at beslutningstagerne i PDC Nordic & Baltic ikke mener, at resultaterne fra de to turneringer sidste år bør være udslagsgivende for, hvem der kvalificerer sig i år.

– Jeg synes ikke, vi kan være tjent med, at blot to turneringer kan være afgørende for, hvem der kvalificerer sig til så store turneringer, udtalte den danske formand for PDC Nordic & Baltic, Michael Frydendahl, blandt andet til Dartnyheder.dk tilbage i starten af juni.

PDC Nordic & Baltic har i stedet valgt at det bliver de fem ProTours, der afholdes på Island mellem den 19.-22. august, der bliver afgørende for, hvem der kvalificerer sig til henholdsvis World Cup og Nordic Darts Masters. Ved sidste års World Cup of Darts var det i øvrigt kun de to afholdte ProTours, der fik betydning for, hvem der kvalificerede sig til landsholdsturneringen.

Laursen finder det paradoksalt

Det er dog ikke kun Per Laursen, Niels-Jørgen Hansen og Niels Heinsøe, der, ifølge de daværende kvalifikationskriterier, var kvalificeret til Nordic Darts Masters. Også litauiske Darius Labanauskas, lettiske Madars Razma, svenske Daniel Larsson og finske Marko Kantele var blevet inviteret til turneringen, eftersom de hver især havde et Tour Card, da invitationerne blev uddelt.

Siden da har Marko Kantele dog mistet sit Tour Card, men er ikke desto mindre fortsat inviteret til turneringen. Og det er en beslutning, som Per Laursen finder paradoksal, og som er en af hovedårsagerne til, at han altså har valgt ikke at rejse til Island senere på måneden.

Marko Kantele er en af de fire PDC Nordic & Baltic-spillere, der er sikret deltagelse ved Nordic Darts Masters (Foto: KDPhotography)

– Jeg er jo udmærket godt klar over, at der har været en coronapause, og at det er derfor, man har valgt, at vi alle skal starte fra ’scratch’. Men jeg synes ærlig talt, at det er en smule paradoksalt, at Marko Kantele ikke længere behøver kvalificere sig, selvom han har mistet sit Tour Card, mens vi andre er nødt til at kvalificere os en gang til, lyder ordene fra den regerende danmarksmester.

– Jeg er jo grundlæggende enig i, at vi alle skal starte forfra i bestræbelserne på at kvalificere os. Men sagen er jo bare, at det tilsyneladende ikke er ens for alle, og det er jeg ærlig talt lidt utilfreds over, uddyber han.

’Havde valgt anderledes, hvis jeg var yngre’

Mens beslutningen om at blive hjemme fra Island umiddelbart kunne give anledning til at tro, at et karrierestop var nært forestående, så maner Per Laursen i den sammenhæng til ro.

– Det er ikke et spørgsmål om, at jeg ikke fortsat har ambitioner, og jeg har heller ikke tænkt mig at stoppe med at spille lige foreløbig, udtaler Laursen.

– Hvis jeg havde været yngre, så var jeg taget afsted til Island under alle omstændigheder, det indrømmer jeg gerne. Men jeg har jo allerede prøvet at spille World Cup, Europa Tour, VM og lignende, så det er måske også nemmere for mig at sige, at jeg bliver hjemme, selvom jeg selvfølgelig gerne ville have spillet i Forum (ved Nordic Darts Masters, red.) og kvalificeret mig til World Cuppen igen, uddyber Per Laursen.

Foruden sine 10 deltagelser ved World Cup of Darts, så har Per Laursen tre gange kvalificeret sig til PDC’s Europa Tour, alt imens han har deltaget ved BDO’s og PDC’s verdensmesterskab henholdsvis en enkelt og otte gange gennem karrieren.

Flere profiler bliver i Danmark

Mens Per Laursens beslutning om ikke at deltage ved PDC Nordic & Baltic-turneringerne på Island betyder, at han for første gang i karrieren altså ikke vil være med på det danske World Cup-landshold og heller ikke får mulighed for at kvalificere sig til Nordic Darts Masters, så har flere øvrige danske topspillere ligeledes besluttet, at de ikke rejser til Island forud for den 19. august.

Dartnyheder.dk har således været i kontakt med flere danske topspillere såsom Simon Bak, Niels-Jørgen Hansen og Tom Veje Kristensen, der fortæller, at de heller ikke tager til Island, og derfor heller ikke får mulighed for at kvalificere sig til hverken World Cup of Darts og Nordic Darts Masters.

Dermed vil der alt andet lige være større risiko for, at det ikke bliver de bedste danske spillere, der kvalificerer sig til de to turneringer.

Mens World Cup of Darts skal afholdes mellem den 9.-12. september i den tyske by Jena, så er Nordic Darts Masters programsat til at skulle spilles ugen efter i Forum i København mellem den 17.-18. september.


Læs også:

Per Laursen peger på Simon Bak som sin arvtager

Tilbageblik: Husker du Per Laursens VM-øjeblikke?

Michael Frydendahl om PDC Nordic & Baltic: ‘Vi arbejder på at genoptage vores turneringer til august’

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*