Oversigt: Disse danskere deltager ved PDC Nordic & Baltic-turneringerne på Island

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Kais Bodensieck

I alt har ni danskere, heriblandt Niels Heinsøe (billede), tilmeldt sig de PDC Nordic & Baltic-turneringer, der spilles på Island mellem den 19.-22. august.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Til trods for prominente afbud fra spillere som Per Laursen, Niels-Jørgen Hansen og Tom Veje Kristensen samt krav til at spillere, der rejser til Island, skal være fuldt vaccineret, så har i alt ni danskere tilmeldt sig de PDC Nordic & Baltic-turneringer der afholdes mellem den 19.-22. august. Det fremgår af PDC Nordic & Baltics hjemmeside.

I alt vil der mellem den 19.-22. august blive afholdt fem Pro Tour-turneringer, der er pointgivende til PDC Nordic & Baltic-ranglisten. Mens top to på ranglisten kvalificerer sig til PDC’s verdensmesterskab, så vil de tre danskere der er højst placeret på ranglisten efter turneringerne på Island kvalificere sig til World Series-turneringen Nordic Darts Masters, der afholdes i Forum i København mellem den 17.-18. september. Herudover vil de to højst placerede danskere kvalificere sig til World Cup of Darts, såfremt Danmark igen i år tildeles en plads ved turneringen.

Andreas Toft Jørgensen og Niels Heinsøe indtager de danske favoritroller

Blandt de ni danskere, der rejser til Island for at deltage ved den fem Pro Tour-turneringer, er det på forhånd 26-årige Andreas Toft Jørgensen og 51-årige Niels Heinsøe, der tegner sig som de største danske profiler.

Mens Andreas Toft Jørgensen gennem 2021 har vist lovende takter ved henholdsvis Q-School og på PDC’s Challenge Tour, så har Niels Heinsøe de seneste to sæsoner kvalificeret sig til World Cup of Darts, og har derfor gode erfaringer med PDC Nordic & Baltic-touren.

Foruden de to førnævnte så vil spillere som Bent Lambertsen, Claus Bendix Nielsen, Henrik Primdal, Ivan Springborg Poulsen og Michael Seemann ligeledes have realistiske muligheder for at kvalificere sig til enten Nordic Darts Masters eller World Cup of Darts. Derudover er Brian Rohmann Andersen og Peter Frost også tilmeldt turneringerne på Island.

Hård kamp om VM-kvalifikation

Som tidligere nævnt, så vil de to højst placerede spillere på PDC Nordic & Baltic-ranglisten, når sæsonen er færdigspillet, kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab.

På forhånd er der ikke meget, der tyder på, at det vil lykkes en dansker at løbe afsted med en af de eftertragtede VM-pladser. I stedet er det spillere som litauiske Darius Labanauskas og lettiske Madars Razma, der indtager de ubestridte favoritroller. Herudover vil spillere som finske Marko Kantele og de svenske profiler Daniel Larsson, Dennis Nilsson og Johan Engström ligeledes forventes at kæmpe med i toppen af ranglisten.

Såfremt de to spillere der topper PDC Nordic & Baltic-ranglisten allerede skulle være kvalificeret til PDC’s verdensmesterskab gennem PDC’s egen verdensrangliste, så vil det i stedet være spillerne på de efterfølgende placeringer på PDC Nordic & Baltic-ranglisten, der bliver tildelt en plads ved PDC’s verdensmesterskab.

PDC Nordic & Baltic-turneringerne på Island vil kunne følges live på DartConnect, alt imens udvalgte kampe vil kunne streames live på PDC Nordic & Baltics Facebook-profil.


Du kan se oversigten over de ni danskere, der er tilmeldt PDC Nordic & Baltic på Island her nedenfor. Alle øvrige tilmeldinger kan findes her.


Oversigt over danskere der er tilmeldt PDC Nordic & Baltic-turneringerne på Island: 
Andreas Toft Jørgensen (Aabenraa)
Bent Lambertsen (Aros)
Brian Rohmann Andersen (Slangerup)
Claus Bendix Nielsen (Potten)
Henrik Primdal (Hovsa)
Ivan Springborg Poulsen (Stifterne)
Michael Seemann (Lido)
Niels Heinsøe (Studsen)
Peter Frost (Thorsø)


Læs også:

Utilfreds Per Laursen tager ikke til PDCNB på Island – misser derfor World Cup og Nordic Darts Masters

Her er kvalifikationskriterierne for World Cup of Darts og Nordic Darts Masters

PDC annoncerer ny dameturnering i 2021

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*