PDC annoncerer ny dameturnering i 2021

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Fallon Sherrock vil være blandt favoritterne ved PDC’s “Women’s Series”, der begynder i slutningen af august.

Så kan verdens bedste damespillere godt begynde at intensivere træningen.

Efter PDC sidste år lancerede den første udgave af “Women’s Series”, har organisationen i dag offentliggjort, at turneringen vender tilbage i 2021.

Sidste år indebar Women’s Series, at der blev afholdt fire turneringer, hvortil de to bedst placerede spillere på den dertilhørende rangliste kvalificerede sig til PDC’s verdensmesterskab – de to spillere var som bekendt Lisa Ashton og Deta Hedman, mens Fallon Sherrock sluttede på tredjepladsen.

I år bliver der dog hele 12 turneringer at se frem til, alt imens der også vil være mulighed for at kvalificere sig til Grand Slam.

De første fire turneringer vil blive afholdt i tyske Niederhausen mellem den 28.-29. august, hvorefter de næste fire turneringer vil blive afviklet i engelske Milton Keynes fra den 25.-26. september. Touren slutter sidenhen med fire turneringer yderligere, der afholdes mellem den 23.-24. oktober i Barnsley i England.

Igen i år vil nummer et og to på den endelige Women’s Series-rangliste kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab. Derudover vil den spiller, der vinder flest præmiepenge i turneringerne i Milton Keynes kvalificere sig til Grand Slam. Det samme vil gøre sig gældende for den spiller, der vinder flest præmiepenge i Barnsley.

– Dagens annoncering understreger vores engagement i forhold til at skabe muligheder for damespillere, lyder det fra PDC’s administrerende direktør, Matthew Porter.

– Damedart fortsætter med at bliver mere og mere profileret, end det nogensinde har været tidligere, og vi anser en udvidelse af PDC Women’s Series som det næste skrift i retningen af sportens udvikling, uddyber han.

Der vil i alt være 5.000 pund i den samlede præmiepulje ved hver enkelt af de 12 turneringer. Heraf går 1.000 pund, svarende til godt og vel 8.700 danske kroner, til vinderen af den pågældende turnering.


Læs også:

Fallon Sherrock snitter 103,14 i sejr over Martin Adams

Statistik: De 16 højeste gennemsnit ved PDC Women’s Series 2020

Q-School (Dag 4): Lisa Ashton skrev historie – første kvindelige vinder ved Q-School nogensinde

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*