Verdensstjerner kommer til Danmark – dansk dartklub står bag arrangementet

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Gerwyn Price er en af de i alt fire Premier League-spillere, der til august deltager ved en opvisningsturnering i KB Hallen i København.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Slangerup Dartklub har tidligere skabt store overskrifter i den danske dartverden. Kendetegnet som en klub med store armbevægelser har nordsjællænderne eksempelvis gjort sig positivt bemærket ved at slå rekord med sine godt og vel 150 registrerede medlemmer, men også som vært for de seneste sæsoners danske afdelinger af PDC Nordic & Baltic-touren samt som arrangør af eliteturneringen Dansk Dart Superliga.

Nu har den ambitiøse dartklub så gjort det igen. Onsdag formiddag offentliggjorde Slangerup Dartklub nemlig nyheden om, at KB Hallen i København til sommer vil få fornemt besøg af en række af verdens bedste dartspillere. Det sker i et samarbejde mellem Slangerup Dartklub og en endnu ikke offentliggjort engelsk medarrangør.

Ved en opvisningsturnering den 25. august vil de fire Premier League-spillere Gerwyn Price, Dimitri Van den Bergh, Nathan Aspinall og Chris Dobey således skulle tage kampen op imod fire danske kvalifikationsspillere. Per Laursen og Benjamin Drue Reus er på forhånd tildelt en plads ved opvisningsturneringen, efter de blev henholdsvis nummer et og to i sidste års debutsæson af Dansk Dart Superliga. Herudover har Slangerup Dartklub tildelt et wildcard til landsholdsspilleren Simon Bak, mens den sidste plads gives til en af de spillere, der kvalificerer sig til den kommende sæson i Dansk Dart Superliga. Det fortæller formand i Slangerup Dartklub, Claus Halberg, i et interview med Dartnyheder.dk.

Opslaget hvor Slangerup Dartklub/Dansk Dart Superliga har offentliggjort nyheden om opvisningsturneringen i KB Hallen:

Engelsk medarrangør står tilbage som et mysterium 

– Det er stadig for tidligt til, at jeg kan sige meget mere, end det vi allerede har offentliggjort på Facebook, indleder Claus Halberg.

– Det er gået meget hurtigt. Vi har haft en dialog med nogle samarbejdspartnere i England gennem den seneste måneds tid, men særligt de seneste dage er det gået virkelig hurtigt, og tingene faldt for alvor på plads i går. Der vil selvfølgelig komme flere informationer ud løbende, heriblandt om billetsalg og lignende, men lige nu kan jeg ikke sige meget mere, end det vi allerede har offentliggjort.

I samme ombæring gør Claus Halberg det klart, at det ikke udelukkende er Slangerup Dartklub, der står bag det forestående event. Han fortæller samtidig, at det heller ikke på nuværende tidspunkt er muligt at løfte sløret for, hvem der indtager rollen som “den engelske samarbejdspartner”. Også disse informationer vil blive belyst løbende, lyder det.

Sidste dansker skal findes gennem Dansk Dart Superliga

Et andet centralt spørgsmål vedrører sig hvilken person, der løber afsted med den sidste danske kvalifikationsplads ved opvisningsturneringen. Hertil lyder svaret, at de konkrete kvalifikationskriterier endnu ikke er fuldstændig fastlagt, andet end at spilleren skal findes blandt de 18 spillere, der bliver en del af Dansk Dart Superliga anno 2023.

– Hvordan vi helt præcist kommer til at udvælge den sidste spiller har vi endnu ikke afgjort, selvom vi selvfølgelig har nogle idéer på tegnebrættet. Det eneste jeg kan sige med sikkerhed er, at spilleren vil være blandt de 18 spillere, der er en del af den kommende sæson i Dansk Dart Superliga, tilføjer Claus Halberg.

Dansk Dart Superliga vil i år bestå af de otte spillere, der sidste år kvalificerede sig til Dansk Dart Superligas kvartfinaler. Det gælder Per Laursen, Benjamin Drue Reus, Brian Løkken, Ulrich Meyn, Andreas Toft Jørgensen, Niels-Jørgen Hansen, Kasper Steen Hansen og Nikolaj Jørgensen. De øvrige 10 spillere vil blive fundet på baggrund af otte indledende kvalifikationsturneringer, der alle spilles mellem den 12. februar frem til den 26. marts, hvorefter de bedst placerede spillere skal dyste om pladserne ved en afgørende kvalifikationsturnering den 7. maj.

Den første spillerunde i Dansk Dart Superliga 2023 bliver afholdt søndag den 11. juni.


Læs også:

Disse spillere er udtaget til Premier League 2023 – Chris Dobey får debut

Efter dramatisk finale: Per Laursen vandt Dansk Dart Superliga

Sjællandsk dartklub indleder ny eliteturnering: ‘Ambitionerne er tårnhøje’

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*