Sjællandsk dartklub indleder ny eliteturnering: ‘Ambitionerne er tårnhøje’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Slangerup Dartklub

Slangerup Dartklub offentliggjorde mandag aften nyheden om en ny turnering kaldet “Dansk dart Superliga”. Billedet ovenfor er fra klubbens egne lokaler.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Mandag aften offentliggjorde Slangerup Dartklub nyheden om, at den initiativrige dartklub i 2022 vil være vært og arrangører af en ny eliteturnering kaldet “Dansk Dart Superliga”.

Slangerup Dartklub offentliggjorde nyheden på deres Facebook-profil, hvor det fremgår, at klubben vi afholde en turnering for 12 elitespillere. Turneringen vil blive afholdt over fire indledende runder, hvor alle spillere møder hinanden en gang i hver runde. Herefter vil de otte bedst placerede spillere kvalificere sig til et finalestævne, der afholdes den 4. december.

Den sjællandske arrangørklub skriver yderligere, at de allerede på nuværende tidspunkt har fået tilsagn fra 12 af Danmarks “absolut bedste dartspillere”, der har takket ja til at deltage i turneringen.

I den forbindelse har Dartnyheder.dk tirsdag været i kontakt med formanden for Slangerup Dartklub, Claus Halberg, der sætter ord på det nye projekt.

Vil ikke betragtes som en udbrydergruppe

Claus, kan du ikke forklare, hvilke overvejelser der er gået forud for initiativet om at starte Dansk Dart Superliga?

– Jamen lad mig starte med at sige, at jeg af gode grunde ikke kan afsløre alt om projektet endnu, men jeg kan i hvert fald trække linjerne op.

– Overvejelserne bunder i, at vi i Slangerup Dartklub jo efterhånden har været en del af sporten i nogle år, og vi mener ganske enkelt, at der mangler nogle muligheder for landets bedste spillere. Derfor har vi lagt hovederne i blød, for at udtænke en plan for, hvad der kunne være attraktivt for de danske elitespillere.

– Vi har flere gange hørt elitespillerne give udtryk for, at de gerne vil spille flere højintense singlekampe, og det giver vi dem nu muligheden for. Og så håber vi naturligvis også, at det kan bidrage til at øge deres niveau og fremme elitekulturen i Danmark.

Har I haft en dialog med Dansk Dart Union undervejs i opstarten?

– Ja, vi har haft en løbende dialog med Dansk Dart Union undervejs, og de er positivt stemt overfor projektet. Som Henrik Vestbo (formand for Dansk Dart Union, red.) siger, så ser han positivt på alle tiltag, der gavner dartsporten i Danmark, så det er ikke fordi, vi skal anses som en udbrydergruppe.

Dansk Dart Superliga vil blive afviklet på disse baner i Slangerup Dartklub. Foto: Slangerup Dartklub

Vil endnu ikke afsløre de 12 spillere

Det er jo ikke alle informationer, der er blevet lagt på bordet endnu. Kan du bekræfte, om der vil være præmiepenge på spil i turneringen?

–  Der kommer en præmiepulje, det kan jeg bekræfte. Omfanget af puljen er endnu uvist, men der vil være noget på spil for spillerne, så meget kan jeg garantere.

På nuværende tidspunkt ved du vel hvilke 12 spillere, der deltager?

– Ja, det gør jeg. Vi har fået tilsagn fra dem alle. Men jeg kan ikke løfte sløret for, hvem de er endnu. Der holder vi hemmeligt lidt endnu, og så offentliggør vi dem løbende, når vi runder uge 11.

Er de 12 spillere jeres førsteprioritet, eller har der været spillere undervejs, der har takket nej?

– Vi havde 12 spillere på bruttolisten, og heraf har 11 takket ja. Der var en enkelt spiller, der af arbejdsmæssige forhold ikke kunne få det til at hænge sammen, men ellers har vi fået tilsagn fra samtlige spillere – og uden at røbe for meget, så kan jeg godt sige, at folk godt kan begynde at glæde sig. Det er virkelig en spændende trup, som vi er meget stolte af at kunne præsentere.

Står inde for pointsystemet

Blandt reaktionerne på jeres Facebookopslag, har der været kritik af det spilformat, I vil anvende i turneringen, hvor der gives point for alle vundne legs. Det betyder, at en spiller der vinder en kamp eksempelvis 5-2 men taber den næste kamp 5-1 har færre point end en spiller, der har tabt begge sine indledende kampe 5-4. Hvordan forholder du dig til den kritik?

– Vi har lavet et pointsystem, som der kan være argumenter både for og imod. Grunden til at vi har valgt at gøre, som vi gør, er at vi på den måde sikrer, at der vil være kamp om samtlige legs, og dermed fuldt fokus i kampene. Så hvis en spiller er bagud 4-0, så skulle risikoen for at han giver op ikke være nær så stor, for der vil være point på højktant allerede ved at vinde et leg. Men nu må vi se. Vi prøver det af, og så kan det være, at det er noget vi må evaluere på undervejs.

Formand i Slangerup Dartklub, Claus Halberg, har store ambitioner for Dansk Dart Superliga. Foto: Slangerup Dartklub

Overrasket over Dansk Elite Darts nedlukning

Umiddelbart efter I valgte at offentliggøre nyheden om Dansk Dart Superliga, da valgte Rene Pedersen fra Dansk Elite Dart at offentliggøre, at han lukker ned for Dansk Elite Dart med øjeblikkelig virkning. Er der en sammenhæng mellem de to begivenheder?

– Ikke hvad jeg ved af. Jeg var faktisk enormt ærgerlig over at læse det, for vi har jo i forvejen et samarbejde med Rene i forhold til vores kvalifikationsturnering til Q-School. Så jeg var meget overrasket, da jeg læste det, og det kom også helt ud af det blå for mig. Så nej, så vidt jeg ved, så er der ikke en sammenhæng mellem de to opslag.

Store ambitioner for fremtiden

Hvad er ambitionerne for Dansk Dart Superliga, hvis vi ser nogle år ud i fremtiden?

– Jamen ambitionerne er tårnhøje, det er ingen hemmelighed. Vi drømmer selvfølgelig om, at turneringen bliver en succes, og at vi en dag kan blive attraktive for TV og lignende. Vi ved godt, at den slags tager tid, men vi tillader os at drømme stort her fra begyndelsen.

Vil der være mulighed for på sigt at kvalificere sig til turneringen?

– Ja, det vil der. Ikke i år, men næste år vil der som udgangspunkt være fire pladser på spil. De otte spillere der kvalificerer sig til finalestævnet vil være sikret en plads igen i 2023, men vi efterstræber at afholde en kvalifikationsturnering for de resterende fire pladser, afslutter Claus Halberg.

Dansk Dart Superliga indledes søndag den 10. april, hvorefter de næste runder afholdes den 12. juni, 4. september og 13. november. Claus Halberg og Slangerup Dartklub oplyser, at alle kampene vil blive afholdt i Slangerup Dartklubs egne lokaler, og at kampene vil kunne følges live på DartConnect, alt imens der vil blive streamet på to baner.


Læs også:

Simon Bak vandt Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering til Q-School

Slangerup-formand: Ambitionen er 1. Division

Madars Razma vandt årets anden Pro Tour – Vladimir Andersen topper ranglisten

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*