Michael van Gerwen i kritik af Premier League: Kritiserer spilformatet og valget af spillere

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Michael van Gerwen indleder i aften sit titelforsvar ved PDC’s Premier League. En turnering som han dog gerne så gik tilbage til dets tidligere spilformat.

I aften klokken 20 lyder startskuddet på en ny sæson i PDC’s Premier League. Her indleder den forsvarende vinder Michael van Gerwen jagten på sit syvende Premier League-trofæ.

Efter at have vundet turneringen fem gange i perioden 2013-2019, så gik der to år, før han sidste år igen stod øverst på sejrsskamlen. Det skete på bagkant af en sæson, hvor spilformatet var blevet væsentligt forandret i forhold til tidligere sæsoner.

Tidligere skulle de deltagende spillere kun spille en enkelt kamp hver aften, mens det nye format bliver afholdt som en mini-turnering, hvor der er mulighed for at skulle spille tre kampe ved hver enkelt spillerunde. Og det er et format, som den tredobbelte verdensmester gerne så blev ændret tilbage til det gamle. Det fortæller han i et interview med det engelske medie Online Darts.

– Jeg foretrak det gamle format, hvis jeg skal være ærlig. Det tror jeg, de fleste spillere gjorde. Men jeg tror også, at det nok er nemmere for fans og seerne hjemme i stuerne at se med nu, hvor der er en vinder hver aften, fortæller Michael van Gerwen.

Uenig i spillervalget

I det grundlæggende bramfri interview bliver Michael van Gerwen også forholdt spørgsmålet om, hvad han mener om valget af spillere til dette års Premier League. Her gør han det klart, at han blev overrasket, da han så navnene på de spillere, der var blevet udtaget til turneringen.

– Jeg forstår beslutningen, men jeg synes også, at der er to spillere, der kan brokke sig, indleder han.

– Det er Luke (Humphries, red.) og Noppert (Danny Noppert, red.). Hvis man ser på verdensranglisten og hvad de udrettede sidste år, så er de for mig at se de mest oplagte valg. Man kan selvfølgelig debattere om alle spillerne, og det er ikke op til mig. Det er op til PDC, tilføjer ‘MVG’.

Beskriver Masters som den mindst vigtige TV-turnering

Særligt PDC’s valg af Chris Dobey til Premier League har skabt opmærksomhed på de sociale medier. Til trods for en beskeden placering som nummer 21 på verdensranglisten blev ‘Hollywood’ alligevel udtaget på bagkant af sin sejr ved TV-turneringen Masters. En turnering som 33-årige van Gerwen betegner som den mindst vigtige TV-turnering i kalenderen.

– De har gjort Masters lidt for vigtig. For alle spillerne er det den mindste TV-turnering lige efter World Series of Darts Finals. Nu har de lavet Masters til en form for kvalifikationsturnering til Premier League. Det skal retfærdigvis siges, at de også gjorde det de sidste to år, hvor Joe (Cullen, red.) og Jonny (Clayton, red.) kvalificerede sig, og dem gik det jo rigtig godt.

Du kan se hele interviewet med Michael van Gerwen i videoen her nedenfor. Længere nede finder du en oversigt over kampprogrammet for Premier Leagues åbningsaften. Alle kampene vil kunne ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport fra klokken 20.


Premier League – kampprogram
Første spillerunde – torsdag 2. februar (kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport fra klokken 20)

SSE Arena, Belfast
Kvartfinaler
Dimitri Van den Bergh v Jonny Clayton
Michael Smith v Michael van Gerwen
Peter Wright v Chris Dobey
Nathan Aspinall v Gerwyn Price

Semifinaler
Van den Bergh/Clayton v Smith/Van Gerwen
Wright/Dobey v Aspinall/Price

Finale


Læs også: 

Disse spillere er udtaget til Premier League 2023 – Chris Dobey får debut

Verdensstjerner kommer til Danmark – dansk dartklub står bag arrangementet

Rob Cross om Vladimir Andersen: ‘Han er en fantastisk spiller’

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*