Rob Cross om Vladimir Andersen: ‘Han er en fantastisk spiller’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Mikal Schlosser/PDC

Rob Cross havde rosende ord tilovers for Vladimir Andersen, da den tidligere verdensmester besejrede danskeren 6-1 ved dette års Nordic Darts Masters.

Det gik langt fra som hverken Vladimir Andersen eller det danske publikum havde håbet, da den danske Tour Card-indehaver i fredags tabte 6-1 til den tidligere verdensmester Rob Cross i første runde ved Nordic Darts Masters.

Kampen på scenen i Forum i København var imidlertid Vladimir Andersens første kamp i PDC-regi, siden han i august spillede sig frem til 1/8-finalen ved sidste sæsons afsluttende turnering på PDC Nordic & Baltic-touren. Den seneste deltagelse på PDC’s Pro Tour ligger helt tilbage i juli.

Det betyder også, at 33-årige Andersen ikke deltog ved sæsonens sidste ni Players Championship-turneringer. Afbuddet til sæsonens sidste turneringer skyldtes blandt andet en operation i foden. Faktum var imidlertid også, at Vladimir Andersen i løbet af sine 17 turneringsdeltagelser i sidste sæson noterede sig beskedne tre sejre i 20 kampe, samtidig med at det samlede sæsongennemsnit landede på 82,43. Et gennemsnit, der var godt og vel fire point lavere end ved Q-School.

Rob Cross vandt 6-1 over Vladimir Andersen i første runde ved dette års Nordic Darts Masters. Foto: Mikal Schlosser/PDC

Med andre ord havde Vladimir Andersen sidste år svært ved at ramme topformen på PDC’s Pro Tour. Danskeren kunne dog glæde sig over opløftende ord fra fredagens banemand, da Dartnyheder.dk efter kampen fangede Rob Cross til et interview. Her blev englænderen spurgt, hvilke tanker han har om Vladimir Andersen og vejlenserens fremtidsudsigter i PDC i den kommende sæson.

– Hør, som dartspillere forsøger vi altid at ramme vores topniveau, men når man står på scenen eller på gulvet, så kan det være et meget svært sted at stå. Det er alle nødt til at forstå, også med henblik på at tage noget af presset væk fra Vladimir.

– Når det er sagt, så er Vladimir også selv nødt til at give den en skalle. Han er nødt til at gøre sit bedste, og han er nødt til at gøre det hver uge. Når resultaterne ikke går din vej, så er du bare nødt til at blive ved med at kæmpe. Han er en fantastisk spiller, og jeg ønsker ham alt det bedste.

– Jeg fik en snak med ham før kampen, og han er en rigtig rar fyr. Igen, han er en fantastisk spiller, men når tingene ikke helt går, som man håber, så er man bare nødt til at kæmpe sig igennem det. Det har vi alle prøvet, inklusiv mig selv, afsluttede Rob Cross.

PDC’s Pro Tour starter i år lørdag den 11. februar, hvor der tages hul på sæsonens første Players Championship-turnering.


Læs også:

De lokale helte fik røvfuld i Forum

Her er PDC Nordic & Baltic-kalenderen 2023

Rob Cross: ‘Jeg var ikke klar til at vinde VM

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*