Michael Smith vinder af Shanghai Darts Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

27-årige Michael Smith vandt i dag sin første TV-titel i seniorkarrieren. 

Mange havde nok forventet, at Michael Smith i dag skulle have mødt Gary Anderson i kvartfinalen ved Shanghai Darts Masters. Sådan skulle det dog ikke gå, eftersom Gary Anderson i går ganske overraskende tabte til kinesiske Royden Lam. Dermed var Michael Smiths vej til tiltrængt succes gjort en hel del nemmere, hvilket englænderen da også udnyttede ved at besejre Royden Lam med 8-5.

Dermed var Michael Smith klar til semifinalen ved sæsonens tredje World Series-event. Her var der linet op til en gentagelse af Premier League-finalen fra tidligere på sæsonen, idet Michael Smith stod overfor verdensranglistens nummer et, Michael van Gerwen.

Mens Michael van Gerwen vandt den omtalte Premier League finale med 11-4, så måtte hollænderen i dag kapitulere efter et nederlag på 8-4. Nederlaget betyder, at Michael van Gerwen endnu ikke har vundet en World Series-titel i år, efter at Mensur Suljovic sejrede ved German Masters, alt imens Gary Anderson tog titlen ved US Masters i sidste weekend.

LÆS OGSÅ: Gary Anderson vinder af US Darts Masters 2018

I finalen stod Michael Smith så overfor den regerende verdensmester, Rob Cross. Rob Cross var i den forbindelse den klare favorit til at vinde finalen, efter at have spillet forrygende i sine øvrige tre kampe i turneringen, som blandt andet bød på sejre over James Wade og Peter Wright.

Favoritværdigheden blev dog gjort til skamme, eftersom Michael Smith hurtigt etablerede sig en føring på 4-0, hvilket senere blev udbygget til 7-2, inden den tidligere ungdomsverdensmester kunne afgøre kampen, og dermed turneringen, på double 10.

Shanghai Darts Masters
Fredag 13. juli
Første runde
Gerwyn Price 6-2 Yuan Jun Liu
James Wade 6-0 Hai Long Chen
(2) Rob Cross 6-0 Chen Gan Liu
(3) Peter Wright 6-3 Seigo Asada
Michael Smith 6-0 Xiao Chen Zong
Daryl Gurney 6-1 Lourence Ilagan
(4) Michael van Gerwen 6-1 Li Hao Wen
(1) Gary Anderson 5-6 Royden Lam

Lørdag 14. juli
Kvartfinaler
Royden Lam 5-8 Michael Smith
Michael van Gerwen 8-4 Daryl Gurney
Rob Cross 8-3 James Wade
Peter Wright 8-7 Gerwyn Price

Semifinaler
Michael Smith 8-4 Michael Van Gerwen
Rob Cross 8-5 Peter Wright

Finale
Michael Smith 8-2 Rob Cross

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*