Michael van Gerwen vinder UK Open Qualifier 1 efter suveræn finale

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen var suveræn ved årets første UK Open kvalifikationsturnering.

Med et samlet turneringsgennemsnit på hele 105,2, fordelt over syv kampe, vandt Michael van Gerwen fredag aften årets første UK Open kvalifikationsturnering. Finalen blev vundet over Michael Smith med cifrene 6-3, hvor den hollandske verdensetter afsluttede kampen med en 170-lukker.

Allerede i første leg i finalen viste Michael van Gerwen at han vidste hvordan man rammer det midterste felt på skiven, da han lukkede fra 120 med den noget uortodokse rute: Single 20, rød bull, rød bull.

Michael Smith, som i skrivende stund indtager 11. pladsen på verdensranglisten, havde ellers selv stor ære af sin præstation i finalen, hvor hans tre vundne legs blev vundet i henholdsvis 12, 10 og 14 dart. Et samlet gennemsnit på 107,7 var dog ikke nok mod Michael Smiths suveræne navnebror, som vandt sine egne legs i 15, 13, 13, 18, 12 og 12 dart.

Michael van Gerwens vej til finalen gik i første omgang udover Ian Moss som tabte 6-3, inden William O’Conner og Robert Thornton begge måtte tage til takke med et enkelt leg i deres respektive 6-1 nederlag. Kampen efter vandt “Mighty Mike” 6-3 over Simon Stevenson, efterfulgt af en 6-1 sejr over Premier League rivalen Daryl Gurney, inden Adrian Lewis blev besejret med 6-3.

Netop Adrian Lewis formåede at sammensætte en række solide sejre, hvilket må være tiltrængt set i lyset af at den dobbelte verdensmester er røget ned på verdensranglistens 20. plads og derudover blev frasorteret til denne sæsons Premier League. Særligt kvartfinalesejren over Jose Antonio Justicia Perales blev dog særligt opsigtvækkende, idet de tog spillere kom op og skændes, hvilket kulminerede med at Adrian Lewis to gange skubbede til sin spanske modstander – en episode som kan ses i videoen her nedenfor. Adrian Lewis kan nu se frem til en straf af PDC.

Dagens turnering var den første i en række af seks, hvor PDC spillerne samt en række af de øverst placerede spiller på PDC’s challenge tour-rangliste kæmper om pladserne til UK Open. Michael van Gerwen er nu sikret deltagelse, men sagde umiddelbart efter finalesejren, at det ikke skal afholde ham fra at deltage i weekendens øvrige kvalifikationsturneringer.

Samtlige af dagens resultater kan ses på PDC’s hjemmeside.

Qualifier 1
1 Michael van Gerwen
2 Michael Smith
3 Adrian Lewis
3 Peter Wright
Top 8 Jose Antonio Justicia Perales
Top 8 Daryl Gurney
Top 8 Kim Huybrechts
Top 8 Kyle Anderson

2 Comments

  1. Skandaløs “opførsel” af Lewis. Alt andet end en klækkelig bøde og karantæne til minimum efter UK Open vil, i mine øjne, være en for mild straf.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*