Første gang i år: Michael van Gerwen tabte i Premier League – Durrant topper tabellen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Nathan Aspinall blev her til aften den første spiller, der besejrede Michael van Gerwen i den igangværende Premier League-sæson, da den 28-årige englænder vandt 7-5 foran et engageret walisisk publikum.

Efter en suveræn start i sæsonens to første Premier League-runder, indkasserede Michael van Gerwen torsdag aften sit første Premier League-nederlag i 2020, idet den hollandske verdensetter tabte 5-7 til 28-årige Nathan Aspinall. Nederlaget fandt sted i Motorsport Arena i den walisiske hovedstad Cardiff.

Den tredobbelte verdensmester lod ellers til at skulle fortsætte sin sejrsstime, idet han lagde ud med at vinde kampens første leg. Førringen holdt dog kun kort, idet Aspinall, der i december tabte VM-semifinalen til netop Michael van Gerwen, vandt kampens efterfølgende tre legs, og dermed sikrede sig en foreløbig føring på 1-3. En to-legs føring der holdt frem til stillingen 2-4, hvilket gav indikationer af, at ‘MVG’ stod foran et truende nederlag.

Tre legs i træk vendte kampen på hovedet

Momentum skiftede dog hurtigt, idet 30-årige van Gerwen herefter vandt tre legs i træk, og dermed overtog favoritrollen.

At scorertavlen pludselig viste 5-4 i hollandsk favør, var dog ikke nok til at ryste Aspinall, der svarede igen ved selv at vinde tre legs i træk lukket i henholdvis 15, 16 og 14 dart. En præstation der var nok til at sikre den samlede sejr.

Aspinalls sejr markerer Michael van Gerwens første Premier League-nederlag i syv kampe, og bringer i øvrigt ‘The Asp’ op på siden af MVG i tabellen, hvor de nu begge er noteret for to sejre og et enkelt nederlag efter sæsonens første tre kampe.

Mens Nathan Aspinall selvsagt vil være særdeles optimistisk ovenpå karrierens tredje sejr over verdensetteren, så er der grund til bekymring i MVG-lejren. Den fem-dobbelte Premier League-vinder har således vist svingende præstationer i starten af 2020, og er efter fem turneringsdeltagelser endnu ikke noteret for en sejr.

Peter Wright startede med lyn og torden

I aftenens første kamp stod den regerende verdensmester, Peter Wright, overfor 2017-verdensmesteren, Rob Cross.

Her kunne spillerne ikke have fået en mere forskellig start på kampen. Wright kom således hurtigt foran 3-0, med et dertilhørende gennemsnit på over 116. Markant bedre end Cross, der blot snittede 75 på samme tidspunkt af kampen.

Selvom Cross sidenhen fik hævet niveauet, og blandt andet leverede en forrygende 127-lukker for at reducere til 3-2, så var der aldrig tvivl om det endelige resultat, idet ‘Snakebite’ var markant bedre end ‘Voltage’ – dermed fik Peter Wright sin første Premier League sejr over Rob Cross i sit femte forsøg. Sejren bidrager til, at Wright og Cross begge er noteret for tre point.

Michael Smiths første Premier League sejr i 330 dage

I aftenens anden kamp var Michael Smith i storform mod hjemmebanehåbet Jonny Clayton, der indtog rollen som challenger i den walisiske hovedstad. Det blev dog aldrig den fest, som Claytons landsmænd havde håbet på.

Med et gennemsnit på 105,51 og lukkere på 167 og 142 undervejs efterlod Michael Smith således ikke mange chancer for 45-årige Clayton, der ellers leverede en fin præstation, men missede hovedparten af de få doublepile han fik. Inden ‘The Ferret’ fik set sig om, afgjorde ‘Bullyboy’ da også kampen til slutresultatet 7-1.

Sejren var Michael Smiths første Premier League-sejr i næsten et år, efter fire uafgjorte og seks nederlag i sine forudgående 10 optrædener på Premier League-scenen.

Gerwyn Price spillede uafgjort på hjemmebane – første point for Gurney

Heller ikke Gerwyn Price formåede at leve op til sine landsmænd forventinger. Verdensranglistens nummer tre fik således kun et uafgjort resultat ud af sine anstrengelser mod formsvage Daryl Gurney, der til trods for sit første Premier League-point i indeværende sæson fortsat er placeret i bunden af tabellen.

6-6 resultatet er Gerwyn Prices tredje uafgjorte resultat i træk, hvilket betyder, at han er placeret på siden af Michael Smith, Rob Cross, Peter Wright og Gary Anderson, der alle ligeledes er noteret for tre point efter tre kampe.

Durrant topper tabellen efter sejr over Anderson

I aftenens sidste kamp lykkedes det Glen Durrant at hente sin anden sejr i sæsonen, idet den tredobbelte BDO-verdensmester besejrede Gary Anderson 7-4. Dermed er Durrant den eneste spiller, der endnu ikke har tabt i indeværende sæson, hvor han står noteret for to sejre og en enkelt uafgjort. Resultaterne betyder, at englænderen topper tabellen efter tredje runde.

 


Resultater fra Premier League – Tredje runde
Peter Wright (101,95) 7-5 (90,13) Rob Cross
Jonny Clayton (97,44) 1-7 (105,51) Michael Smith
Michael van Gerwen (97,61) 5-7 (101,12) Nathan Aspinall
Daryl Gurney (97,46) 6-6 (93,7) Gerwyn Price
Glen Durrant (97,26) 7-4 (97,13) Gary Anderson

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*