Optakt: I dag afgøres Gibraltar Darts Trophy

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen vandt Gibraltar Darts Trophy i både 2015 og 2016. 

For sjette år i træk afvikles Gibraltar Darts Trophy som en del af PDC’s Europa Tour. Sidste års vinder af turneringen, Michael Smith, blev i går besejret 6-5 af hollandske Jermaine Wattimena, hvilket betyder, at Michael van Gerwen og James Wade nu er de eneste tilbageværende tidligere vindere af turneringen.

Ikke overraskende så er Michael van Gerwen igen i år favorit til at vinde trofæet – særligt efter gårsdagens 6-4 sejr over landsmanden Vincent van der Voort, hvor verdensetteren imponerede med et gennemsnit på 107,86. Et gennemsnit som imidlertid blev overgået af Joe Cullens 107,97, da Cullen hev en sikker 6-1 sejr hjem over PDCNB-repræsentanten, Darius Labanauskas. Dermed er den 28-årige englænder noteret for turneringens indtil nu højeste gennemsnit, forud for sit opgør med australske Paul Nicholson i turneringens tredje runde.

Med 16 spillere tilbage i turneringen, indledes nu altså turneringen afgørende kampe. Blandt opgørene i søndag eftermiddags 8.-delsfinaler tegner særligt duellen mellem Adrian Lewis og James Wade til at skabe værdi for pengene. Derudover mødes sæsonens to overraskende Europa Tour-vindere, Max Hopp og Jonny Clayton, ligledes i eftermiddagens 8.-delsfinaler, ligesom også Michael van Gerwens to største udfordrere til den samlede sejr, verdensranglistens nummer to og tre, Peter Wright og Rob Cross, er at finde blandt de sidste 16.

Hele finaledagens kampprogram kan ses her nedenfor. Alle kampe i 8.-delsfinalerne og kvartfinalerne spilles bedst af 11 legs, semifinaler spilles bedst af 13 legs hvorefter finalen spilles bedst af 15 legs. Turneringen kan streames live på PDC.tv.

Søndag 10. juni
Eftermiddagsprogram (13:00)
Tredje runde
Michael van Gerwen v Andy Boulton
Jonny Clayton v Max Hopp
Daryl Gurney v Steve West
Rob Cross v Simon Whitlock
Jermaine Wattimena v Gerwyn Price
Joe Cullen v Paul Nicholson
Adrian Lewis v James Wade
Peter Wright v Chris Dobey

Aftensprogram (19:15)
Kvartfinaler
Semifinaler
Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*