Michael van Gerwen genvinder Masters for femte gang i streg

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen sikrede sig her til aften sin femte Masters-titel i streg.

Der var aldrig den store tvivl om udfaldet i aftenens finale. Michael van Gerwen kørte således sejren på 11-5 hjem i sikker stil med et snit på 99,82.

I det hele taget spillede Michael van Gerwen på et rigtig godt niveau i løbet af dagen, hvor han lagde godt fra land, da han slog Mensur Suljovic med 10-5 i deres kvartfinale. Hollænderen imponerede blandt andet med et snit på 102,92 i kampen.

I sin semifinale mod Dave Chisnall fortsatte det høje snit, da han snittede 100,05 i 11-7 sejren. Michael van Gerwen var hurtigt foran med 6-2, og herfra var der aldrig den store tvivl om udfaldet, da Chizzy kun momentvis viste sit topniveau frem.

I finalen ventede så James, som ellers fik en forfærdelig start på dagens kampe, da han hurtigt kom bagud med 4-0 mod Joe Cullen. Den forsvarende europamester tog dog herefter syv legs i streg, inden Joe Cullen igen kunne sætte en pil i doublen. James Wade gav i det hele taget ikke meget til Cullen efter føringen var på plads, og herfra kunne han sikkert køre sejren på 10-6 i hus.

I semifinalen stod han overfor Peter Wright og her blev især doublerne meget afgørende for James Wade. For selvom Wright snittede en smule højere end englænderen, så havde Wade en væsentlig bedre lukkeprocent, i det hans lukkeprocent lå på 57,89 mod Peter Wrights 32,14.

Der var dog ikke meget at gøre for James Wade i finalen, som ikke havde det store held med lukningerne, idet hans lukkeprocent lå på 35,71. Desværre for Wade havde Michael van Gerwen en lukkeprocent som var lidt højere i form af 39,29, og da Michael van Gerwen spillede med et væsentlig højere snit, var der aldrig rigtig noget at gøre for James Wade.

Michael van Gerwen imponerede også med hele to 170-lukninger i dag. Den første i semifinalen mod Dave Chisnall, og den anden i finalen.

Få et overblik over dagens kampe herunder:

Kvartfinaler
Dave Chisnall 10-4 Stephen Bunting
Michael van Gerwen 10-5 Mensur Suljovic
Joe Cullen 6-10 James Wade
Michael Smith 6-10 Peter Wright

Semifinaler
Michael van Gerwen 11-7 Dave Chisnall
James Wade 11-9 Peter Wright

Finale
Michael van Gerwen 11-5 James Wade

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*