Glenn Honoré og Ivan Madsen jagter tre på stribe

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Glenn Honoré kan på søndag blive den første spiller, der vinder det Jysk/Fynske mesterskab tre år i træk, siden Per Skau gjorde det i starten af 90’erne.

Fra lørdag til søndag skal det afgøres, hvem der løber med medaljerne ved både de jysk/fynske og sjællandske mesterskaber.

Traditionen tro skal holddisciplinerne afvikles om lørdagen, mens singlerækkerne bliver afholdt om søndagen.

I den forbindelse kan der blive slået en interessant rekord, hvis både Glenn Honoré og Ivan Madsen vinder henholdvis det jysk/fynske og det sjællandske mesterskab i singlerækkerne. Begge spillere vandt således titlerne i både 2018 og 2019, og lykkes det igen i år, så vil det være første gang nogensinde, at de samme spillere vinder JFM og SM tre år i træk.

Tro på egne evner

Begge spillere tror da også på, at de har hvad der skal til, for at vinde titlerne igen i år.

– Selvfølgelig tror jeg på, at jeg vinder. Det gør jeg altid. Ellers ville jeg ikke deltage, lyder det kontante svar fra Brøndby Strands Ivan Madsen, mens Glenn Honoré er en anelse mere forbeholden, omend selvtillid fortsat er i orden.

– Jeg tror selvfølgelig på mig selv, men om jeg er favorit, det ved jeg ikke. Der er mange gode spillere, så nu må vi se. Men selvfølgelig tror jeg, at jeg kan vinde igen i år, lyder det fra Glenn Honoré.

Jagter rekord

Foruden at udbygge rekorden fra sidste år, hvor det første gang nogensinde lykkedes de samme spillere at vinde både JFM og SM to år i træk, så kan både Glenn Honoré og Ivan Madsen notere sig for en anden imponerende bedrift, såfremt de formår at vinde deres respektive titler igen i år.

Glenn Honoré vil således kunne blive den blot anden spiller nogensinde, der vinder JFM tre år i træk. Lykkes det, så er der dog fortsat et stykke vej til rekorden, der indtages af Per Skau. Skau vandt således det jysk/fynske mesterskab fem år i træk i perioden fra 1990-1994.

LÆS OGSÅ: Top 15: Danmarkshistoriens største dartspillere – del 3/3

Også Ivan Madsen vil kunne skrive sig ind i historiebøgerne med endnu en titel, idet Stig Jørgensen er den eneste, der tidligere har formået at vinde det sjællandske mesterskab tre gang i træk. Stig Jørgensen, der i øvrigt er noteret for ni individuelle SM-titler i karrieren, vandt dog aldrig titlen tre år i træk, idet det sjællandske mesterskab blev aflyst i 2011. I stedet vandt den tidligere landsholdsspiller titlen i 2010, 2012 og 2013.

Per Laursen og Brian Løkken blandt favoritterne

Selvom de begge tror på deres egne evner, så har både Glenn Honoré og Ivan Madsen imidlertid også respekt for weekendens modstandere. Her fremhæver Glenn Honoré den femdobbelte danske mester Per Laursen, som sin største konkurrent – en spiller han ellers har besejret i finalen både i 2018 og 2019.

– Det er jo svært, ikke at nævne ham jeg har slået de sidste to år (Per Laursen, red.). Der vil selvfølgelig være mange gode spillere i weekenden, men Per vil trods alt være favorit, fortæller Glenn Honoré.

Også Ivan Madsen giver udtryk for, at konkurrencen om førstepladsen bliver hård, og nævner i den forbindelse tre spillere, som han vil have særlig stor respekt for.

– Jeg synes faktisk det er svært at svare på, hvem der vil være min største konkurrent. Brian Løkken er jo oplagt, og vi har da også haft nogle gode kampe, men jeg plejer at have krammet på ham ude til turneringer.

– Nicolai Olsen er også en dygtig spiller, og så har jeg faktisk også en forventning til, at Bendt O. (Obling Nielsen, red.) kommer til at gøre det godt. Han befinder sig også i en rigtig god og stabil periode, afslutter Madsen, der for nyligt blev udtaget til det danske landshold bruttotrup.

LÆS OGSÅ: DDU offentliggør: Her er de danske bruttolandshold

De jyske/fynke mesterskaber afholdes i år i Odense, mens de sjællandske mesterskaber skal afgøres i Svebølle.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*