Peter Wright én pil fra verdensrekord, da han vandt Players Championship 5

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Peter Wright vandt lørdag sin tredje titel i sæsonen, da han i finalen ved Players Championship 5 besejrede Gerwyn Price 8-6.

Ingen spiller har i år været mere stabil på PDC’s ProTour end Peter Wright.

Forud for lørdagens femte Players Championship-turnering var den regerende verdensmester således den eneste af samtlige 128 Tour Card-holdere, der som minimum havde formået at spille sig i kvartfinalen ved samtlige turneringer. Derudover var skotten også noteret for sæsonens ubetinget højeste sæsongennemsnit på 100,79.

Dét gennemsnit et nu hævet til 102,01, efter 49-årige ‘Snakebite’ lørdag leverede et turneringsgennemsnit på intet mindre end 106,07, da han med en finalesejr på 8-6 over Gerwyn Price vandt sæsonens femte Players Championship-turnering, og dermed placerer sig i toppen af Players Championship-ranglisten.

Én pil fra ny verdensrekord

Undervejs til turneringssejren, der foruden kampen mod Gerwyn Price også bød på opgør mod Scott Mitchell og Glen Durrant, havde Peter Wright blot en enkelt kamp, hvor han snittede under 103,5. Det suveræne bundniveau bør i sig selv være nok til en uforbeholden respekt blandt Wrights modstandere, men særligt én kamp var tæt på at blive historisk, idet Wright var blot en enkelt pil fra at slå sin egen verdensrekord.

LÆS OGSÅ: Ny verdensrekord: Peter Wright snitter 123,53 i 6-0 sejr over Kryzstof Ratajski

I anden runde (sidste 64) besejrede Wright således Adrian Gray 6-0 med et helt forrygende gennemsnit på 120,2. Kampen blev spillet på den ene af PDC’s to TV-baner, og kunne derfor have slået Peter Wrights egen verdensrekord fra 2019, hvor Wright leverede det hidtil højeste transmitterede gennemsnit nogensinde i en Players Championship-sejr over Krzysztof Ratajski.

Dengang vandt Peter Wright ligeledes 6-0, men formåede på helt suveræn vis at snitte 123,53. Det gennemsnit kunne være blevet slået i dag, hvis blot Wright havde brugt én fremfor fire doublepile i kampens sidste leg. Var det lykkedes, ville gennemsnittet mod Gray have passeret 125, og ville dermed have tangeret verdensrekorden.

Michael van Gerwen fortsat uden sejr

Alt imens Peter Wright kan glæde sig over en helt forrygende start på 2020, hvor han også står noteret for sejre ved VM og Masters, så leder Michael van Gerwen fortsat med lys og lygte efter sin første turneringssejr i indeværende sæson.

Den 30-årige verdensetter har således endnu ikke vundet en eneste turnering i 2020, og har dermed heller ikke vundet en turnering i sine seneste 10 turneringsdeltagelser. En sjælden statistik for hollænderen, der tidligere har været vant til at vinde tæt på halvdelen af de turneringer, han har deltaget i.

Lørdag led Michael van Gerwen så endnu et tidligt nederlag. Denne gang tabte MVG 6-5 i tredje runde til upåagtede Christian Bunse fre Tyskland. Den tredobbelte verdensmester leverede dog et turneringsgennemsnit på 102,76, hvilket indikerer, at formen trods alt var lovende, til trods for det tidlige nederlag.

Hvem er verdens bedste dartspiller netop nu?

  • Peter Wright (85%, 28 Stemmer)
  • Michael van Gerwen (15%, 5 Stemmer)
  • En helt tredje (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 33

Indlæser ... Indlæser ...

Michael Smith med tidligt nederlag

Michael Smith var lørdag den eneste Premier League-spiller, der ikke spillede sig videre til anden runde, idet han, til trods for et gennemsnit på 100,1, tabte 6-5 til Jamie Lewis.

I anden runde led Daryl Gurney i øvrigt endnu et tidligt nederlag. Gurney har dermed endnu ikke formået at kvalificere sig til tredje runde ved blot en af sæsonens fem Players Championship-turneringer.

Nordireren får dog en chance igen denne søndag, hvor der tages hul på Players Championship 6. Turneringen kan ses live på PDC.tv.

Du kan se de afgørende resultater fra Players Championship 5 her nedenfor, mens alle øvrige resultater kan findes her. Du kan i øvrigt se/gense Peter Wrights fænomenale kamp mod Adrian Gray nederst i artiklen.


Kvartfinaler
Devon Petersen (99,4) 6-5 (98,3) Rob Cross
Peter Wright (95,2) 6-1 (90,7) Glen Durrant
Steve Lennon (91,9) 6-2 (83,3) Gabriel Clemens
Gerwyn Price (106,7) 6-2 (99,7) William O’Connor

Semifinaler
Peter Wright (104,9) 7-5 (98,9) Devon Petersen
Gerwyn Price (94,8) 7-6 (97,2) Steve Lennon

Finale
Peter Wright (109,6) 8-6 (109,2) Gerwyn Price

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*