DDU offentliggør: Her er de danske bruttolandshold

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

For første gang siden Nordic Cup i 2016 er Per Laursen tilbage i dansk landsholdsregi.

Dansk Dart Union har tidligere i dag offentliggjort navnene på de spillere, der er i betragtning til de respektive landshold, der senere i år deltager ved både de nordiske mesterskaber og europamesterskabet i WDF.

En af de mest opsigtvækkende udtagelser er i den forbindelse den femdobbelte danske mester, Per Laursen, der ellers ikke har repræsenteret det danske landshold siden de nordiske mesterskaber i 2016. Før det skal man i øvrigt helt tilbage til 2008, for at finde Laursens seneste repræsentation på det danske landshold. Nu er Potten-spilleren dog tilbage, idet han igen har valgt at stå til rådighed for landsholdet, og dermed indgår i herrelandstræner Søren Byøs 12 mands store bruttotrup.

Simon Bak kan få debut

Første opgave for de danske seniorlandshold bliver ved Nordic Cup, der spilles på dansk grund mellem den 30. april til 1. maj. Her vil der blive udtaget otte herrespillere og fire damespillere.

I den forbindelse kan 24-årige Simon Bak fra Fluen håbe på, at han ved den lejlighed får debut på det danske seniorlandshold, efter han sidste år repræsenterede Danmark på et særligt udtaget U25-landshold. Den unge sønderjyde har gennem det seneste år gjort sig selv særdeles positivt bemærket, efter flere stærke præstationer ved diverse rangliste turneringer og i den danske førstedivision.

Læs også: Portrætinterview med Simon Bak: Fra DK-serie til 1. division, målrettet træning og ambitioner om Q-school

Også spillere som Niels-Jørgen Hansen, Niels Heinsøe, Tom Veje Kristensen og Ivan Madsen vil få mulighed for debut på landsholdet, eftersom de ligeledes er udtaget til bruttolandsholdet. Det samme er i forvejen etablerede landsholdssprofiler som Mogens Christensen og Nicolai Olsen.

Henriette Honoré og Sandra Rasmussen glimrer ved deres fraværd

På damesiden har Christian Sørensen valgt at udtage fem spillere til sin bruttotrup, hvor der skal udtages fire spillere til både Nordic Cup og EM. Her er det interessant, at Henriette Honoré ikke er med i truppen, eftersom den rutinerede profil har valgt at tage en pause fra landsholdet. Dartnyheder.dk erfarer dog, at Esbjerg-spilleren kan være tilbage på landsholdet allerede efter Nordic Cup. Heller ikke den regerende danmarksmester Sandra Rasmussen er på nuværende tidspunkt en del af bruttotruppen.

I stedet består bruttotruppen af Janni Larsen, Kirsten Byø, Trine Byø og Line Kristiansen, der alle har været udtaget til landsholdet tidligere. De kommer dog til at kæmpe om pladserne med 26-årige Michelle Merlit, der for nyligt blev kåret som årets kvindelige danske dartspiller i 2019.

11 juniorer kæmper om seks EM-pladser

På juniorlandsholdet har Hanne Johnsen valgt at udtage syv drengespillere og fire pigespiller til sine bruttotrupper, hvor der i alt skal udtages henholdvis fire drengespillere og to pigespillere til juniorlandsholdet, der til sommer deltager ved juniorernes europamesterskab.

Du kan se listen over alle bruttolandsholdene her nedenfor. Det forventes, at landsholdene til de nordiske mesterskaber vil blive udtaget til marts.

Herrespillere
Bent Lambertsen – Aros
Brian Løkken – DK26
Daniel Jensen – Holbæk
Ivan Madsen – FIOV
Lars Helsinghof – Potten
Mogens Christensen – Potten
Nicolai Olsen – Holbæk
Niels-Jørgen Hansen – Aabenraa
Niels Heinsøe – Potten
Per Laursen – Potten
Simon Bak – Fluen
Tom Veje Kristensen – Aros

Damespillere
Janni Larsen – Fluen
Kirsten Byø – DK26
Trine Byø – Studsen
Line Kristiansen – Esbjerg
Michelle Merlit – Neptun

Drengespillere
Sebastian Bech – Fiov
Robin Stegler – Fiov
Mads Visti – Dronningborg
Marius Nielsen – Route 180
Sune Poulsen – Kælderen
Nikolaj Jørgensen – Ringsted Dartklub
Lukas Jensen – Hovsa

Pigespillere
Nadja Skovlund – Dart Odense
Marie Hedegaard – Potten
Mathilde Kjær – Kælderen
Sofie Rasmussen – Odins Dart Klub

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*