Så står det klart: Michael Smith og Peter Wright mødes i VM-finalen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael Smith er klar til sin anden VM-finale i karrieren, efter en semifinalesejr på 6-3 over James Wade.

Det bliver verdensranglistens nummer ni og to, Michael Smith og Peter Wright, der skal møde hinanden i finalen ved PDC’s 29. verdensmesterskab. Det er facit, efter søndagens semifinaler i Alexandra Palace.

Mens Michael Smith vandt sin VM-semifinale 6-3 over landsmanden James Wade, så besejrede Peter Wright Gary Anderson med cifrene 6-4.

Mens Michael Smith var Wade overlegen gennem hele kampen, så var der væsentligt mere spænding i det skotske opgør, hvor Wright snittede 104,32, mens Anderson snittede 102,72.

Michael Smith kan nu se frem til sin anden VM-finale i karrieren. Sidst han var i finalen var i 2019, hvor han tabte til Michael van Gerwen. Smith har siden 2018 også været i finalen i turneringer som Premier League, World Matchplay og Masters, men har endnu aldrig vundet en stor TV-turnering.

51-årige Wright har omvendt vundet seks store individuelle TV-titler i karrieren. En af dem var ved VM i 2020 – ‘Snakebite’ var herudover også i VM-finalen i 2014.

Uanset hvem der vinder mandagens VM-finale, så vil det ikke ændre på, at Gerwyn Price fortsat vil indtage førstepladsen på verdensranglisten. Såfremt Michael Smith vinder, vil han dog rykke op som nummer to på verdensranglisten, og dermed sende Peter Wright ned som nummer tre.

Vinderen af VM-finalen vil blive belønnet med en præmiecheck på 500.000 pund, svarende til godt og vel 4,4 millioner danske kroner. Den tabende VM-finalist vil skulle tage til takke med halvdelen.


VM – resultater
Søndag 2. januar
Semifinaler
Michael Smith (100,98) 6-3 (95,43) James Wade
Peter Wright (104,32) 6-4 (102,72) Gary Anderson


VM – kampprogram
Mandag 3. januar (21:00) – Live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Max
Finale
Peter Wright v Michael Smith


Læs også:

Video: Se Gerwyn Prices 9-darter mod Michael Smith

Top 10: De mest læste artikler på Dartnyheder.dk i 2021

Michael van Gerwen ude af VM efter positiv Covid-19 test

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*