Favoritterne sejrede i anden runde ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Peter Wright vandt en sand gyser mod Krzysztof Ratajski, og kan nu se frem til et opgør mod Dimitri Van den Bergh i kvartfinalen ved World Matchplay.

Peter Wright er for syvende gang i karrieren videre til kvartfinalerne ved World Matchplay, efter der tirsdag aften blev taget hul på de første fire ud af i alt otte kampe i turneringens anden runde.

Her leverede den forsvarende vinder af turneringen en suveræn præstation i sin dramatiske 13-11 sejr over Krzysztof Ratajski. Polakken blev først sat til vægs i kampens indledning, men fik sidenhen spillet sig tilbage i opgøret, og brændte sågar tre rene pile på double 18 for at bringe sig i front 9-10.

Den mulighed udnyttede han dog ikke, og i stedet slog ‘Snakebite’ til, og efter en nervepirrende afslutning på kampen kunne verdensmesteren afgøre duellen med en lukning på 58 og et gennemsnit på hele 103,50.

Gentagelse af sidste års finale

I kvartfinalen på torsdag vil Peter Wright skulle stå overfor Dimitri Van den Bergh, som han besejrede i finalen for 12 måneder siden. Det står klart, efter belgieren indledte tirsdagens kampprogram med en 11-6 sejr over sin nære ven, østrigske Rowby-John Rodriguez. 28-årige Van den Bergh vandt World Matchplay ved sin debut i 2020, og var som nævnt i finalen sidste år.

Også Nathan Aspinall kan glæde sig over udsigten til fortsat deltagelse i Winter Gardens, efter han besejrede landsmanden James Wade 11-9 i tirsdagens anden 1/8-finale. Efter en middelmådig periode på PDC’s Pro Tour var James Wade undertippet forud for kampen mod Aspinall, men med flere stærke lukninger undervejs formåede 39-årige Wade at holde spænding i kampen frem til stillingen 9-10, hvorefter Aspinall afgjorde kampen med en suveræn 12-darter i eget udlæg.

31-årige Aspinall vil i karrierens anden kvartfinale i Blackpool møde den dobbelte vinder af World Matchplay, hollandske Michael van Gerwen. ‘MVG’ gik således sejrrigt ud af det sidste opgør tirsdag aften, hvor han med en sejr på 11-5 besejrede Joe Cullen. Dermed fik Cullen ikke sin ønskede revanche efter nederlaget i Premier League-finalen den 13. juni.

De sidste fire kampe i World Matchplays anden runde spilles i aften fra klokken 20 og kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport. Du kan se oversigten over resultaterne fra tirsdagens kampe samt et kampprogram for onsdag aften her nedenfor.


World Matchplay – resultater
Tirsdag 19. juli 

4x Anden runde
Rowby-John Rodriguez (96,10) 6-11 (98,62) Dimitri Van den Bergh
James Wade (94,55) 9-11 (97,28) Nathan Aspinall
Peter Wright (103,50) 13-11 (98,90) Krzysztof Ratajski
Michael van Gerwen (97,12) 11-5 (90,19) Joe Cullen

Se/gense højdepunkterne fra tirsdagens kampe ved World Matchplay:


World Matchplay – kampprogram
Onsdag 20. juli (20:00) – kan ses live på TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv

4x Anden runde
Daryl Gurney v Danny Noppert
Jose de Sousa v Rob Cross
Gerwyn Price v Dave Chisnall
Michael Smith v Dirk van Duijvenbode


Læs også:

Rob Cross fuldendte vanvidscomeback mens Gerwyn Price imponerede

Trods grus i maskineriet: Michael van Gerwen er videre ved World Matchplay

Lodtrækning og kampprogram for World Matchplay 2022

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*