Trods grus i maskineriet: Michael van Gerwen er videre ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Michael van Gerwen er videre til anden runde ved World Matchplay, efter han søndag aften besejrede Adrian Lewis 10-7 på scenen i Winter Gardens.

Håbet om en tredje Matchplay-sejr lever for Michael van Gerwen, efter verdensranglistens nummer fire i går besejrede Adrian Lewis 10-7 i første runde ved den prestigefulde turnering.

Der var på forhånd store forhåbninger til et velspillet opgør, efter Michael van Gerwen for lidt over en måned siden triumferede ved Premier League, alt imens Adrian Lewis for bare en uge siden viste lovende takter på Pro Touren, da han blandt andet vandt sin første titel i mere end tre år.

Kampen levede dog ingenlunde op til forventningerne, eftersom hverken ‘MVG’ eller ‘Jackpot’ fandt storspillet frem. I stedet endte de to tidligere verdensmestre med gennemsnit lige under 90, og Michael van Gerwen vil formentlig skulle hæve niveauet, når han i anden runde tørner sammen med Joe Cullen.

Netop Joe Cullen overraskede de fleste, da han med en suveræn 10-2 sejr over formstærke Damon Heta gik sikkert videre fra sit indledende opgør i Blackpool. Dermed er 33-årige Cullen klar til en revanche mod Michael van Gerwen, der som bekendt løb med dette års Premier League-trofæ, efter Cullen havde brændt en enkelt pil for kampen.

Hollændere viste klassen

Søndagens kampprogram blev imidlertid indledt med et opgør mellem formstærke Dirk van Duijvenbode og Ryan Searle. Her sparede de to titelaspiranter ikke på krudtet, da der undervejs i kampen blev smidt hele 14 180’ere i skiven. I sidste ende løb Dirk van Duijvenbode med en dramatisk sejr på 10-8. Det skete efter en helstøbt indsats, hvor verdensranglistens nummer 14 særligt i kampens anden halvdel hævede niveauet og til sidst sluttede med et gennemsnit på hele 103,61.

Også Duijvenbodes makker fra World Cup of Darts, Danny Noppert, vil være godt tilfreds ovenpå sin åbningskamp ved World Matchplay. Efter en tæt indledning på kampen mod Brendan Dolan trak Noppert sidenhen fra land, og UK Open-vinderen noterede sig dermed for en sejr på 10-6 og et fornemt gennemsnit på 100,70. 31-årige Noppert vandt kampens sidste fire legs, efter stillingen var helt lige ved 6-6.

Michael Smith leverede fornemt comeback

I det efterfølgende opgør lykkedes det Daryl Gurney at besejre sin tidligere Premier League-kollega Gary Anderson 10-7. Både Gurney og Andersen sluttede kampen med gennemsnit lige over 92, og ramte således ikke det høje topniveau, som begge spillere tidligere har været kendt for. Nederlaget får desuden store konsekvens for Gary Andersons tilværelse på verdensranglisten, eftersom han var i Matchplay-finalen i 2020. Afhængig af turneringens videre resultater vil Anderson som minimum ryge ned som nummer otte på den såkaldte order of merit.

Daryl Gurney kan nu begynde at forberede sig på et opgør mod Danny Noppert. Med en sejr her vil verdensranglistens nummer 24 selv kunne gøre sig forhåbninger om et comeback blandt verdens 20 bedste spillere.

Også Michael Smith er videre til anden runde i Winter Gardens. Det er faktum, efter 2019-finalisten formåede at fuldende et suverænt comeback mod en velspillende Andrew Gilding. Gilding bragte sig således i front 8-4, men alligevel lykkedes det Smith at kæmpe sig tilbage i kampen, som han til sidst vandt 11-10. ‘Bullyboy’ møder på tirsdag Dirk van Duijvenbode i anden runde.

James Wade og Nathan Aspinall avancerede

Også 2007-vinderen af World Matchplay, James Wade, holder liv i håbet om at løfte Phil Taylor-trofæet, efter han lagde ud med en kontrolleret 10-4 sejr over debutanten Martin Lukeman. Wade sluttede dog kampen med et gennemsnit på 85,20, hvilket er det markant laveste vinder-gennemsnit ved turneringen i år.

På onsdag møder ‘The Machine’ Nathan Aspinall i anden runde, eftersom ‘The Asp’ lettere overraskende besejrede særdeles formstærke Luke Humphries 10-5. For blot anden gang i karrieren er Aspinall dermed videre til anden runde i Blackpool.

World Matchplay fortsætter med de sidste fire kampe i første runde mandag aften. Kampprogrammet begynder klokken 20, og kan ses live på Viaplay og PDC.tv. TV3 Sport sender desuden live fra klokken 21:30.

Her nedenfor kan du finde en oversigt over søndagens resultater og mandagens kampprogram.


World Matchplay – resultater
Søndag 17. juli
Eftermiddagsprogram
4x Første runde

Dirk van Duijvenbode (103,61) 10-8 (100,06) Ryan Searle
Danny Noppert (100,70) 10-6 (94,64) Brendan Dolan
Gary Anderson (92,30) 7-10 (92,25) Daryl Gurney
Michael Smith (98,23) 11-9 (95,73) Andrew Gilding

Se/gense højdepunkterne fra søndagens eftermiddagsprogram her:

Aftensprogram
4x Første runde
Joe Cullen (95,72) 10-2 (88,93) Damon Heta
James Wade (85,20) 10-4 (83,18) Martin Lukeman
Michael van Gerwen (89,66) 10-7 (88,33) Adrian Lewis
Luke Humphries (93,59) 5-10 (96,57) Nathan Aspinall

Se/gense højdepunkterne fra søndagens aftenprogram her:


World Matchplay – kampprogram
Mandag 18. juli (20:00) – kan ses live på Viaplay og PDC.tv. TV3 Sport sender live fra 21:30.
4x Første runde

Rob Cross v Chris Dobey
Jose de Sousa v Gabriel Clemens
Gerwyn Price v Martin Schindler
Dave Chisnall v Kim Huybrechts


Læs også:

Rowby-John Rodriguez fuldender overraskelse på førstedagen ved World Matchplay

Lodtrækning og kampprogram for World Matchplay 2022

Podcast: Optakt til World Matchplay 2022

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*