Michael Smith vinder af Players Championship 7

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael Smith vandt lørdag aften karrierens niende ProTour titel i PDC, da han i finalen ved Players Championship 7 besejrede Adrian Lewis.

27-årige Michael Smith er lige nu i gang med hvad der tegner til at blive den bedste sæson i englænderens relativt spæde dartkarriere. I dag vandt Premier League profilen karrierens niende senior titel i PDC, da han i finalen ved årets syvende Players Championship-event besejrede Adrian Lewis med cifrene 6-2.

Michael Smiths triumf ved lørdagens ProTour turnering markerer Smiths anden ProTour titel i 2018, og falder i kølvandet på torsdagens 7-0 sejr over Raymond van Barneveld i Premier League. Det er første gang siden 2012, at Michael Smith vinder en Players Championship titel.

Mens Michael van Gerwen indtil nu har vundet tre ud af de fire Players Championship-turneringer han har deltaget ved i 2018, så havde verdensetteren valgt at melde afbud til både lørdagens og morgendagens turnering. Der samme gør sig gældende for spillere som Corey Cadby og Mensur Suljovic.

I fraværet af de ovennævnte spillere lykkedes det altså for Michael Smith at gå hele vejen. En vej som blev indledt med en forrygende 6-0 sejr over Eddie Dootson, hvor Michael Smith ved den lejlighed leverede et gennemsnit på 112,7.

Blandt de sidste 64 blev Gary Eastwood efterfølgende besejret 6-3, inden Jermaine Wattimena var tæt på at skabe overraskelsen, men sidenhen tabte 6-5.

Herefter blev australske Kyle Anderson ydmyget 6-0, inden James Wilson blev besejret 6-4 i kvartfinalen, efterfulgt af en tæt 6-5 sejr over Dave Chisnall, hvor ‘Chizzy’ havde en enkelt matchpil for at spille sig i finalen. En spildt chance som altså blev straffet af Michael Smith, som i finalen leverede et gennemsnit på 101,1 i sin 6-2 sejr over Adrian Lewis, som selv leverede et gennemsnit på 98,9.

Blandt dagens øvrige overskrifter er det værd at bemærke, at Raymond van Barneveld fortsætter sin resultatmæssige nedtur, efter at han tabte sin første kamp til den senere finalist Adrian Lewis. Også Gary Anderson havde en ringe dag på kontoret, idet den dobbelte verdensmester tabte allerede i anden runde til VM-semifinalisten Jamie Lewis. Derudover leverede 26-årige Nathan Aspinall karrierens første officielle 9-darter, da han i anden runde besejrede Alan Norris.

Dagens resultater fra kvartfinalerne og frem kan ses her nedenfor. De øvrige resultater kan ses på PDC’s hjemmeside.

Kvartfinaler
Adrian Lewis 6 | 3 Stephen Bunting
Jeffrey de Zwaan 6 | 5 Max Hopp
Michael Smith 6 | 4 James Wilson
Dave Chisnall 6 | 2 John Henderson

Semifinaler
Adrian Lewis 6 | 3 Jeffrey de Zwaan
Michael Smith 6 | 5 Dave Chisnall

Finale
Michael Smith 6 | 2 Adrian Lewis

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*