Krzysztof Ratajski vinder sensationelt begge titler ved weekendens Players Championship-turneringer

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Den polske ørn fløj højt ved sæsonens sidste players Championship turneringer.

Tre spillere har i år vundet to Players Championship turneringer i træk. Først fuldførte Michael van Gerwen bedriften ved sæsonens to første turneringer tilbage i februar måned, hvorefter Gary Anderson en måned senere udlignede præstationen. I dag lykkedes det så for vinderen af sidste års Winmau World Masters, Krzysztof Ratajski, at gå verdensranglistens nummer et og fire i bedene, idet han med søndagens 6-4 finalesejr over Adrian Lewis fulgte op på lørdagens finalesejr på 6-2 over Chris Dobey.

Sejrene betyder, at den 41-årige polak nu rykker op som nummer 60 på verdensranglisten. En placering som skal ses i lyset af det forhold, at verdensranglisten i PDC kører over en to-årig periode, og at Krzysztof Ratajski end ikke er indehaver af et Tour Card, og kun som konsekvens af andre spilleres afbud har haft mulighed for at tilmelde sig Players Championship-turneringerne. Faktisk var weekendens deltagelser blot polakkens tredje og fjerde deltagelse ved turneringerne, hvor det som udgangpunkt blot er PDC’s 128 Tour Card-indehavere der har mulighed for at deltage.

10 år efter sejren ved Denmark Open har Krzysztof Ratajski altså – til trods for neturen ved Q-school – fået en forrygende start på sin PDC-karriere, hvor han i løbet af sæsonen også står noteret for en enkelt titel ved en UK Open-kvalifikationsturnering samt en titel på PDC’s mindre prestigefulde Challenge Tour.

Mens spillere som Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price og Raymond van Barneveld alle havde meldt afbud til begge weekendens turneringer, så deltog Gary Anderson udelukkende i lørdagens turnering. Her tabte skotten blandt de sidste 32 til Ricky Evans, efter at have vundet over Ryan Searle og Jamie Hughes med gennemsnit på henholdsvis 110,4 og 109,1.

Den regerende verdensmester, Rob Cross, havde i øvrigt en decideret dårlig weekend, idet den 28-årige englænder tabte i henholdvis første og anden runde til først Gabriel Clemens og derefter Jan Dekker.

I løbet af weekenden lykkedes det i øvrigt to spillere at lave en 9-darter. Først var Andrew Gilding manden bag det perfekte leg, da han vandt sin første kamp i lørdagens turnering med 6-4 over Mark Dudbridge, inden Jimmy Hendriks i dag leverede karrierens første officielle 9-darter i sin 6-1 sejr over Mark Wilson i første runde.

Alle weekendens øvrige resultater kan ses på DartConnect.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*