Gary Anderson: Dart er ikke længere den samme sport, som da jeg startede

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Anderson mener, at usportslig optræden er blevet mere udbredt i dartsporten, siden han selv startede med at spille.

Verdensranglistens nummer fire, skotske Gary Anderson, har i år haft en fornem sæson med sejre ved blandt andet UK Open, World Matchplay og Champions League. Det betyder dog ikke, at den 47-årige dartspiller har et ubetinget kærlighedsforhold til sporten, idet han mener, at usportslige manøvre – populært sagt kaldet stævnetricks – er begyndt at fylde mere og mere i sporten. En udvikling han ikke bryder sig om.

Udmeldingen kom i forbindelse med et interview foretaget af Live-Darts, hvor Phill Barrs konfronterer Gary Anderson med en episode ved det nyligt overståede World Grand Prix, hvor Anderson i kølvandet på sit nederlag til Darryl Gurney beskyldte nordireren for at lave forstyrrende lyde undervejs i kampen. En episode man kan se i videoen nedenfor:

Det er i lyset af netop denne episode, at Phill Barrs for nyligt stillede følgende spørgsmål:

Ville du foretrække, at der blev lavet nogle restriktioner i forhold til usportslig optræden, for det ser ud til, at det bliver mere og mere udbredt ved de store turneringer?

– Det bliver mere og mere udbredt, men hvordan vil du stoppe det? Som de siger: man kan ikke bevise noget. Og de har ret, det er svært, når man tænker over det, konstaterer Gary Anderson og fortsætter:

– Dart er ikke længere det samme spil, som da jeg startede med at spille for mange år siden. Det er derfor, jeg godt kan lide at spille mod Michael van Gerwen, fordi man bare kan koncentrere sig om opgaven. Mod ham går du bare op og spiller mod skiven, og sådan skal dart være, hvis du spørger mig. Det andet gider jeg ikke forholde mig til – jeg er nået det punkt, hvor det ikke længere interesserer mig. Hvis man har behov for at gøre det (benytte sig af stævnetricks red.), så kan man lige så godt stoppe med at spille, afslutter den dobbelte verdensmester.

Indtil nu står Gary Andersons kommentar uimodsagt, og der er heller ikke nogle statistikker som bekræfter Andersons anskuelse af, at dartsporten er blevet mere udsat for stævnetricks end tidligere.

Er det din opfattelse, at der er flere stævnetricks ved de store dartturneringer i dag, sammenlignet med for 15 år siden?

Indlæser ... Indlæser ...

Du kan se hele interviewet med Gary Anderson i videoen nedenfor:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*