Gerwyn Price: Gary Anderson kan ikke håndtere mig

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gerwyn Price var emne til debat ovenpå karrierens største triumf, da han i går sikrede sig titlen som vinder af Eric Bristow-trofæet. 

“Jeg har svært ved at se, hvad jeg gør forkert, bortset fra at juble og vise mine følelser. Hvis du ikke kan håndtere varmen, så smut ud af køkkenet”.

Gerwyn Price var klar i mælet, da han i går gik ud på de offentlige medier, og reagerede på kritikken af hans optræden på scenen undervejs i gårsdagens finalesejr over Gary Anderson i finalen ved Grand Slam of Darts.*

Kritikken af Gerwyn Prices jubelscener er ikke ny, men var i går særligt fremtræden på diverse sociale medier, alt imens Gary Anderson ligeledes var tydeligt frustreret ovenpå nederlaget, der betød, at Anderson nu er noteret for to finalenederlag ved Grand Slam, mens Gerwyn Price kan glæde sig over karrierens første major.

– Da han besejrede Michael (van Gerwen, red.), vidste jeg, at jeg ville vinde over ham. Så simpelt er det, udtalte 33-årige Price til SkySports umiddelbart efter finalen.

– Han kan ikke håndtere at spille mod mig. Han skaber sig hver eneste gang jeg gør det (jubler, red.). Koncentrér dig om dit eget spil. Jeg kaster mine pile, og så er han er nødt til at vente, til det er hans tur.

Price insisterer desuden på, at han under hele kampen var overbevist om, at han ville blive den første vinder af Eric Bristow-trofæet, til trods for at han undervejs i kampen var bagud med både 4-7 og 9-12, inden han i sidste ende vandt opgøret 16-13.

– Jeg jagtede ham jo nok det mest af kampen, men jeg var ligeglad. Jeg vidste, at hvis jeg fik lagt pres på ham, så ville han bryde sammen, og det gjorde han.

– Det her trofæ betyder meget for mig. Det er det første trofæ nogensinde, opkaldt efter Eric Bristow, og det er der ingen, der kan tage fra mig. Jeg vil nu gå over i historien, som den første spiller der nogensinde vandt den, så jeg er glad.

I forbindelse med konfrontationen med sin kontroversielle karakter, holder Price fast i, at det ikke rører ham.

– Nej, det betyder ikke noget for mig overhovedet. Nogle gange er publikum med dig, andre gange er de imod dig. Hvis publikum er imod dig, så brug det positivt. Jeg oplevede det to eller tre gange gennem turneringen, og det får mig blot til at spille bedre – så næste gange, så buh gerne endnu højere.

Er du fan af Gerwyn Prices optræden på scenen ved de store TV-turneringer?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Sidste år var waliseren for første gang i sin karriere udtaget til Premier League, hvilket endte med en skuffende sidsteplads. I den forbindelse har Price tidligere givet udtryk for, at Premier League ikke var noget for ham, men trækker nu i land, og håber på at blive genudtaget.

– Jeg elsker følelsen af at stå på scenen og spille mod verdens bedste spillere.

– For fem til seks år siden var jeg bare en rugby-spiller. Nu hiver jeg penge op af lommerne på verdens bedste dartspillere, afslutter Gerwyn Price, der foruden Eric Bristow-trofæet blev honoreret med en præmiecheck svarende til 930.000 danske kroner.

*Gerwyn Price har efter denne artikels udgivelse slettet sit Twitter-opslag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*