Gary Anderson triumferer ved Champions League of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Anderson vandt sent søndag aften karrierens første titelsejr ved Champions League of Darts.

47-årige Gary Anderson kunne sent søndag aften lade sig hylde som vinder af PDC’s Champions League of Darts. En turnering som er afholdt siden 2016, og de to foregående år er vundet af Phil Taylor og Mensur Suljovic.

Jagten på triumfen startede ellers med et nederlag for den dobbelte verdensmester, som i sin indledende puljekamp tabte snævert 8-10 til Daryl Gurney. En efterfølgende 10-3 sejr over Dave Chisnall holdt imidlertid håbet om videre avancement i live.

Håb eller ej – opgaven tegnede på forhånd svær for ‘The Flying Scotsman’, som i sin sidste puljekamp skulle hive en sejr i land mod verdensranglistens nummer et, Michael van Gerwen. En sejr som kun lige akkurat blev hevet i land med en formidabel 140-lukker i sidste og afgørende leg. Dermed var Gary Anderson og Michael van Gerwen videre fra pulje A, mens Mensur Suljovic og Peter Wright havde klaret sig gennem pulje B på bekostning af Rob Cross og Simon Whitlock.

Forud for semifinalerne var en af de helt store samtaleemner, hvorvidt Mensur Suljovic igen i år kunne gå hen og overrumple resten af verdensranglistens top otte. I den forbindelse var det særligt interessant, at Mensur Suljovic sidste år besejrede Gary Anderson både i puljen og i finalen, og nu igen i år var udset et stævnemøde med skotten. Det var dog en helt anderledes Gary Anderson der var trådt på scenen i år, og efter en magtdemonstration af de større, var Gary Anderson klar til finalen efter at have sejret med cifrene 10-4 over østrigeren.

Umiddelbart efter lykkedes det verdensranglistens nummer to, Peter Wright, at tilkæmpe sig en sjælden sejr over Michael van Gerwen, da han med en sublim performance sendte hollænderen ud af turneringen med en dramatisk sejr på 11-9.

Helt så dramatisk blev finalen desværre ikke. Mens Peter Wright lignede en mand som var udmattet efter det intense opgør med bookmakernes forhåndsfavorit, så var Gary Anderson omvendt kendetegnet ved en overbevisende selvsikkerhed og stålfast udstråling – en udstråling som i sidste ende var med til at manifestere en overbevisende finalesejr på 11-4.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*