Optakt: I dag begynder Champions League of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Sidste år overraskede Mensur Suljovic ved at vinde sin første TV-titel i karrieren, idet han sensationelt triumferede ved Champions League of Darts.

Siden Champions League of Darts blev introduceret i 2016, har to spillere kunnet løfte trofæet. Første gang kunne Phil Taylor glæde sig over at have besejret Michael van Gerwen i finalen, mens Mensur Suljovic sidste år tog fusen på resten af verdenseliten, idet han gik ubesejret gennem turneringen, og til sidst vandt en dramatisk 11-9 sejr over Gary Anderson i finalen.

Set i lyset af sidste års succes er der ikke længere nogen der betvivler Mensur Suljovic’ evner foran dartskiven – ikke overraskende er det imidlertid Michael van Gerwen der er bookmakernes altoverskyggende favorit til titlen, i en turneringen hvor kun verdensranglistens top otte er kvalificeret.

Mens fem af dette års deltagere tidligere har stiftet bekendtskab med Champions League, så kan både Rob Cross, Daryl Gurney og Simon Whitlock se frem til debut ved den prestigefulde turnering, hvor vinderen kan se frem til en præmiecheck på 842.000 danske kroner.

Hvem vinder Champions League of Darts 2018?

Indlæser ... Indlæser ...

Spilformatet ved Champions League foregår på den måde, at spillerne først er inddelt i to puljer med fire spillere i hver. Efter at alle i puljen har spillet mod hinanden, går de to øverst placerede videre til semifinalerne.

Pulje A Pulje B
Michael van Gerwen (1) Peter Wright (2)
Gary Anderson (4) Rob Cross (3)
Daryl Gurney (5) Mensur Suljovic (6)
Dave Chisnall (8) Simon Whitlock (7)

Alle puljekampe spilles bedst af 19 legs og afvikles fra lørdag til søndag, mens semifinaler og finaler afgøres søndag aften. Alle kampe kan ses live på Viaplay.dk og PDC.tv.