Optakt: Michael van Gerwen og Peter Wright mødes i finalen ved World Grand Prix of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Verdensranglistens nummer et og to mødes i aften i finalen ved World Grand Prix of Darts.

Michael van Gerwen og Peter Wright er klar til finalen ved World Grand Prix of Darts 2018. Det er et faktum, efter deres respektive sejre over Daryl Gurney og Mensur Suljovic i gårsdagens semifinaler ved double ind/double ud-turneringen i Dublin.

Dermed er der linet op til et finaleopgør mellem verdensranglistens nummer et og nummer to, hvilket blot er sjette gang i historien. Sidste gang et lignende tilfælde fandt sted var i 2016, hvor Michael van Gerwen hentede sin seneste af i alt tre Grand Prix titler mod Gary Anderson. I den forbindelse er det imidlertid aldrig hændt, at den andenseedede spiller har snuppet titlen fra den førsteseedede.

Allerede på den baggrund er Peter Wright bagud på point før at aftenens finale skydes igang klokken 21:00. I det hele taget er det umanerlig svært at finde statistiske lyspunkter for Peter Wright, der da også er bookmakernes klare favorit til et nederlag, hvor han hos de fleste spiludbydere giver 5 gange indsatsen tilbage, mens Michael van Gerwen blot giver 1,16 igen.

Statistik Michael van Gerwen Peter Wright
Verdensrangliste 1 2
Indbyrdes opgør (2 uafgjorte) 52 15
Titler i 2018 17 3
 

Majors i karrieren

24 1
Bedste resultat ved Grand Prix Vundet 2012, 2014, 2016 Finale 2018
Turneringsgennemsnit 96,96 91,66
180’ere pr. leg 0,24 0,31

En af de få ting som Peter Wright kan sætte sin hat på forud for karrierens første finale ved World Grand Prix er, at han har vundet sine to seneste TV-opgør mod ærkerivalen. Senest for blot 14 dage siden i semifinalen ved Champions League of Darts.

Alligevel er det svært at tro på, at Peter Wright skulle have nogen nævneværdig chance mod den 29-årige hollænder, når der i aften spilles om en præmiecheck på hvad der svarer til 846.000 danske kroner.

Der var dog enkelte lyspunkter for Peter Wright, da han i går kæmpede sig tilbage fra 0-3 mod Mensur Suljovic, da han ved den lejlighed fik vendt opgøret til en sejr på 4-3. Undervejs fik den 48-årige skotte vist, at han sagtens kan levere under pres, og derfor ikke vil lade sin rolle som underdog gå ham på mod Michael van Gerwen.

Skulle Peter Wright gå hen og overraske i aften, så vil det være ‘Snakebites’ første titel ved en majorturnering hvor ‘MvG’ har været deltagende. Således havde Michael van Gerwen meldt afbud, da Peter Wright triumferede ved UK Open sidste år. Til sammenligning er Michael van Gerwen noteret for 24 majors, heriblandt to verdensmesterskaber, fire Premier League titler og tre sejre ved World Grand Prix.

Aftenens finale spilles klokken 21:00 og kan ses live på Viaplay.dk og PDC.tv, mens TV3 Max sender live fra klokken 22:00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*