Michael van Gerwen vinder World Grand Prix for fjerde gang i karrieren

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen besejrede her til aften Peter Wright i finalen ved World Grand Prix.

Med sejre i 2012, 2014 og 2016 var det næsten som skrevet i stjernerne, at Michael van Gerwen i år ville genvinde World Grand Prix-trofæet.

Efter en turbulent start på lørdagens finale i double ind/double ud-turneringen mod Peter Wright, lykkedes det da også for verdensranglistens nummer et at sejre i Dublin.

Michael van Gerwen var ellers i problemer i kampens indledende fase, hvor den 29-årige hollænder havde svært ved at eksekvere på både de indledende og afsluttende doubler. Alligevel kunne han trække sig afsted som vinder af første set, til trods for at Peter Wright lignende den markant bedst spillende af de to.

Den tendens fortsatte videre ind i kampen, hvor ‘Snakebite’ fik udlignet til 1-1 og fulgte med til stillingen 2-2. Først her fik Michael van Gerwen fat i sit spil, mens Peter Wright blev udstillet som tilskuer til sit eget nederlag.

Michael van Gerwen løb således afsted med de efterfølgende tre set, og vandt således finalen 5-2. En slutstilling som ikke gør Peter Wright den ære han havde fortjent, set i lyset af at kampen teoretisk set endte 16-13 i legs, foruden det forhold at Peter Wright endte med et bedre gennemsnit end sin modstander. Skotten blev noteret for et gennemsnit på 91,61 mens Michael van Gerwen endte på 88,85.

Foruden den samlede sejr kan Michael van Gerwen glæde sig over en præmiecheck på 100.000 pund, svarende til 846.000 danske kroner.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*