Top 5: Det vil vi huske fra World Matchplay 2018

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Andersons kunne foruden den samlede sejr også fejre karrierens tredje televiserede 9-darter – til stor glæde for både ham selv, publikum, men også sin modstander, Joe Cullen. 

Man siger, at kun vinderen vil blive husket. Det er der formentlig så høj grad af sandhed i, at det næsten kan betegnes som rigtigt. Derfor er det naturligvis også helt åbenlyst, at når vi om en årrække skal tænke tilbage på World Matchplay 2018, så er noget af det første vi ser for os, et billede at Gary Anderson som løfter det prestigefulde Phil Taylor-trofæ. Derfor er Gary Andersons sejr, set som en isoleret begivehed, også diskvalificeret fra følgende liste, som omhandler de fem episoder som vi formentlig bedst vil kunne huske fra World Matchplay 2018, når vi om nogle år skal mindes en af World Matchplays mest underholdende turneringer til dato. Listen indledes med et af de mange neglebidende opgør ved årets turnering:

LÆS OGSÅ: Gary Anderson er den nye World Matchplay mester

5. Kim Huybrechts vs. John Henderson

Det er ikke første gang i historien, at en kamp ved World Matchplay har skullet ud i forlænget spilletid. Til gengæld er det første gang i historien, at en kamp ved World Matchplay er blevet afgjort i et sudden-death leg, siden reglen blev introduceret i 2013. Foruden den detalje, så undgik Kim Huybrechts i sin 13-12 sejr over John Henderson i turneringens første runde at lade sig notere som enlig indehaver af den negative rekord for flest nederlag i træk ved World Matchplay, idet han i år for første gang i syv forsøg spillede sig videre fra første runde. Det ændrer dog ikke på, at han fortsat deler den tvivlsomme rekord med Robert Thornton, Andy Smith og Eric Bristow.

4. Michael van Gerwens tidlige exit

For første gang i historien tabte den regerende verdensetter, Michael van Gerwen, i første runde ved World Matchplay. Den dobbelte verdensmester- og World Matchplay-vinder var ellers ubestridt favorit til titlen, men for anden gang i år tabte verdens bedste dartspiller til sin syv år yngre landsmand, Jeffrey de Zwaan. 22-årige Jeffrey de Zwaan fulgte med 10-6 sejren således op på 10-8 sejren i tredje runde ved UK Open tidligere på året. Det er i øvrigt blot den tredje gang i turneringens 25 årige historie, at den førsteseedede spiller taber i første runde. De to andre var Rod Harrington i 1995 (4-8 mod Jocky Wilson) og Peter Manley i 2001 (8-10 mod Steve Beaton).

3. Finalen

Med 40 spillede legs så var Gary Andersons 21-19 sejr over Mensur Suljovic den længste kamp nogensinde ved World Matchplay. Finalen var dog ikke kun rig på kvantitet, men i den grad også på kvalitet. 28 180’ere, gennemsnit på 101,12 og 104,43 samt et hav af dramatiske øjeblikke som gang på gang vendte kampen på hovedet. Sikke en finale det var, hvortil det formentlig kun er Rod Harringtons 19-17 sejr over Ronnie Baxter i 1998 som når samme højder.

2. Gary Andersons 9-darter

Det er formentlig de færreste der registrerede det, men lige forinden at Gary Anderson leverede World Matchplay historiens syvende 9-darter, så havde Joe Cullen lukket det foregående leg på blot 10 pile. Det i sig selv er en præstation, som kun sker enormt sjældent. Joe Cullen nåede dog ikke at nyde stjernerusen særlig længe, for blot 47 sekunder senere havde Gary Anderson præsteret sin tredje TV-transmitterede 9-darter i karrieren. En præstation som sikrede skotten 375.000 kroner oveni de 960.000 kroner han sidenhen indkasserede for at vinde turneringen. Ikke dårligt, for blot en uges arbejde.

LÆS OGSÅ: Video: Alle 9-dartere ved PDC World Matchplay

1. Jeffrey de Zwaans vej til semifinalen

SkySport eksperten Wayne Mardle udtrykte det ganske rammende undervejs i dækningen af årets Matchplay-turnering, idet han under en studieoptakt fik formuleret, at: “vi ved ikke, om vi en dag tænker tilbage på Jeffreys karriere og spørger hinanden: husker du dengang ved World Matchplay?“. Og ganske rigtigt så kan det meget vel være denne turnering, vi tænker tilbage på, hvis vi en dag skal karakterisere den potentielt kommende verdensstjernes gennembrud. Under alle omstændigheder, så viste den 22-årige hollænder med sine enormt velspillede og overbevisende sejre over Michael van Gerwen, Adrian Lewis og Dave Chisnall, at han har hvad der skal til for at spille op med de bedste. Spørgsmålet er nu, om ‘The Black Cobra’ kan fortsætte sin fornemme sæson, hvor det foruden semifinalen ved en af sportens absolut mest prestigefulde turneringer derudover har budt på hele tre ProTour-finaler, hvoraf han vandt den ene ved Players Championship 10 tilbage i april måned.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*