Gary Anderson er den nye World Matchplay mester

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Finalen er færdigspillet og den nye World Matchplay mester er Gary Anderson.

Vi har nu fundet vinderen af World Matchplay 2018. Efter en utrolig tæt kamp kunne Gary Anderson trække sig sejrrig ud af kampen, da han vandt med 21-19.

Dermed skriver han sig ind i historiebøgerne, som den tredje spiller, som har vundet Premier League, verdensmesterskabet og World Matchplay. Kun Phil Taylor og Michael van Gerwen har præsteret dette.

Det var dog ikke en nem kamp for Gary Anderson. På trods af 14 180’ere virkede Gary til tider meget ufokusret og lignede ikke altid en mand, som kunne finde det niveau, som vi kender ham for.

Efter en meget tæt start, hvor stillingen var 9-9, begyndte Gary Anderson langsomt at trække fra og pludselig var han foran med 14-10. Suljovic fandt dog niveauet igen og lod ikke Gary rykke yderligere fra. Alligevel kom Gary på 17-13 og dermed lignede han mesteren.

Suljovic gav sig dog ikke uden kamp og pludselig var stillingen 17-17. Dermed skulle kampen ud i en “tie-break”, hvor man skal vinde med to legs. Og her kom Suljovic faktisk foran med 18-17 og dermed var han uhyr tæt på titlen, men Gary trådte lige på speederen og bragte sig i front igen med 19-18. Med 121 tilbage, fik Gary spillet sig ned på rød bull til den sidste pil. Pilen sad faktisk i rød bull, men var så tæt på metallet, at den hoppede ud igen. Det udnyttede Suljovic og så stod den 19-19. Gary lod sig dog ikke slå ud af den missede matchpil og med flot spil, sikrede han sig de næste to legs og dermed sejren og titlen.

Dermed blev Gary Anderson altså den første til at løfte World Matchplay-pokalen under det nye navn, Phil Taylor Trophy.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*