Michael van Gerwen taler ud om forholdet til Phil Taylor

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen mener ikke, at Phil Taylor har givet hollænderen den respekt, som han selv synes, han fortjener.

Fra den 10.-18. november danner Aldersley Leisure Village i engelske Wolverhampton rammerne om den 12. udgave af Grand Slam of Darts. Michael van Gerwen går ind til turneringen som forsvarende vinder, og har i den forbindelse deltaget i et optaktsinterview med PDC. I interviewet sætter Michael van Gerwen ord på sine Grand Slam-minder, og heriblandt sit forhold til den seks-dobbelte vinder af turneringen, Phil Taylor.

– Som dartspiller er han fænomenal, men den måde han optrådte på scenen det sidste år, før han stoppede, det fortjener ikke nogen priser, udtaler Michael van Gerwen.

– Jeg var meget bedre end ham, de sidste to år han spillede. Det tror jeg, var svært for ham at acceptere.

– Han er den største spiller nogensinde, men jeg ved, baseret på fakta, at jeg er den bedste.

Hvilke fakta tænker du på?

– Jeg spillede med højere gennemsnit end ham. Det er en anden standard i dag, end da han var på sit højeste. Det tror jeg, der er mange, der vil erkende, forklarer den dobbelte verdensmester, og ifølge hjemmesiden DartsDatabase er der da også noget om snakken. I perioden fra 1. januar 2016 frem til 1. januar 2018 er Michael van Gerwen registreret for et gennemsnit på 102,98, mens Phil Taylor indtager andenpladsen i perioden med et gennemsnit på 99,73. Til gengæld var Phil Taylor i perioden fra 1. januar 2008 til 1. januar 2010 registreret for et samlet gennemsnit på 104,71. Et gennemsnit som Michael van Gerwen endnu ikke har kunnet levere, over en to-årig periode.

– Jeg har altid givet ham stor respekt, men jeg synes godt, at han kunne gøre det samme overfor mig, afslutter Michael van Gerwen.

Hvem betragter du som den bedste dartspiller i historien?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Du kan se hele det omtalte interview i videoen nedenfor:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*