Optakt: Torsdagens kampe ved Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen og Michael Smith mødes i aften for niende gang i 2018.

Det var ikke høje gennemsnit der blev det dominerende samtaleemne ovenpå gårsdagens første fire 1/8.-delsfinaler ved dette års Grand Slam of Darts, hvor Simon Whitlock med sit gennemsnit på 94,45 efter sin komfortable 10-6 sejr over Peter Wright stod for aftenens højeste.

Til gengæld stod de sociale medier i kø for at gratulere og hylde Dimitri Van den Berghs, der undervejs i sin 10-6 sejr over Stephen Bunting leverede karrierens første officielle 9-darter. Det er den anden televiserede 9-darter i 2018, hvor Gary Anderson som bekendt viste vejen ved World Matchplay tidligere på året.

LÆS OGSÅ: Dimitri Van den Bergh med 9-darter ved Grand Slam of Darts

Også Gerwyn Price og Mensur Suljovic er som resultat af deres sejre over henholdvis Josh Payne og Rob Cross klar til kvartfinalerne ved Grand Slam. Dermed fortsætter Rob Cross’ skuffende resultater ved de store TV-turneringer, hvor han nu kun har Players Championship Finals at se frem imod, før han indleder sit titelforsvar ved VM, der begynder den 13. december.

Mens spillere som Rob Cross og Peter Wright forgæves jagter en positiv formkurve, så vil profiler som James Wade, Gary Anderson og Michael van Gerwen stå klar til at lyse op i de øvrige stjerners fraværd. Det vil vi få en forsmag på allerede i aften, hvor alle tre er at finde på kampprogrammet i de sidste 1/8.-delsfinaler ved årets Grand Slam.

Første kamp vil dog blive afgjort mellem walisiske Jonny Clayton og polske Krzysztof Ratajski. Det er første gang nogensinde, at Clayton og Ratajski mødes i et officielt opgør i PDC, og begge vil i den forbindelse gøre sig forhåbninger om at spille sig videre til kvartfinalen for første gang i deres respektive karrierer. Ganske vist har Jonny Clayton haft en omskiftelig sæson, men særligt gruppesejren over Michael van Gerwen indikerer, at vinderen af Austrian Darts Open fortsat har selvtilliden i behold. Det vil der være brug for, idet Krzysztof Ratajski, til trods for endnu ikke at være indehaver af et Tour Card, har haft en helt forrygende sæson med tre sejre på ProTouren.

Også James Wade har haft en forrygende sæson, særligt med tanke på de seneste sejre ved European Championship og World Series of Darts Finals. Den sejrsstime vil verdensranglistens nummer seks forsøge at bygge videre på, når han i aftenens anden kamp møder tyske Michael Unterbuchner. BDO-spilleren viste momenter af verdensklasse undervejs i sine indledende gruppekampe, omend der også var sekvenser der tydeligt udstillede Lakeside-semifinalistens lave bundniveau. Med det in mente, vil det være en overraskelse af de helt store, hvis ikke James Wade vinder sin 14. TV-kamp i træk.

Der vil være tale om en lignende overraskelse, hvis ikke Gary Anderson trækker sig sejrrigt ud af duellen med BDO-ranglistens nummer fire, Wesley Harms.

34-årige Harms leverede ganske vist en suveræn præstation i sin afsluttende sejr over Keegan Brown i de indledende gruppekampe. Ser man bort fra den isolerede sejr, så er der dog ingen tvivl om, at Gary Anderson er en markant bedre dartspiller end sin 13 år yngre modstander. Særligt det lange format vil være en solid fordel for den dobbelte verdensmester.

Tilbage står Michael Smith, som med sin gruppesejr har fået den tvivlsomme ære at møde Michael van Gerwen i sin første knald eller fald-kamp, hvilket vil være det niende indbyrdes opgør mellem de to i 2018. Mens Michael Smith står noteret for to sejre, så er det Michael van Gerwen der har overhånden. Derfor skal Michael Smith håbe på, at Michael van Gerwen fortsætter sine omskiftlige TV-præstationer. Såfremt det sker, så vil der være mulighed for endnu et overraskende van Gerwen-nederlag.

Du kan få en oversigt over aftenens kampe og gårsdagens resultater her nedenfor. Alle kampe spilles bedst af 19 legs, og vil kunne ses live på Viaplay.dk og PDC.tv.

Torsdag 15. november (20:00)
Jonny Clayton v Krzysztof Ratajski
James Wade v Michael Unterbuchner
Gary Anderson v Wesley Harms
Michael Smith v Michael van Gerwen

Resultater fra onsdag 14. november
Dimitri Van den Bergh 10-6 Stephen Bunting
Gerwyn Price 10-5 Josh Payne
Mensur Suljovic 10-7 Rob Cross
Simon Whitlock 10-6 Peter Wright

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*