Optakt: Kvartfinaletid i Grand Slam of Darts

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Kelly Deckers

James Wade vinder ikke sin tredje TV-titel i streg. Istedet står blandt andre Gerwyn Price klar i kulissen.

Michael Unterbuchner overraskede alt og alle, da han i går slog James Wade ud med cifrene 10-6. James Wade har været i fornem form på det sidste, og derfor havde ingen levnet chancer til Michael Unterbuchner. Tyskeren gik dog uimponeret til sagen, og da James Wade ikke ramte sit absolutte topniveau, kom Michael Unterbuchner hurtigt foran med 1-4. Et forspring som Wade aldrig fik hentet.
Derfor har tyskeren været nødt til at annullere sin flybillet hjem, da han ikke skal hjem lige foreløbig.

Forud for den sensationelle sejr, havde Jonny Clayton i sikker stil ekspederet Krzyzstof Ratajski ud af turneringen med en sejr på 10-3.

Gary Anderson havde heller ingen problemer, da han slog Wesley Harms med 10-2.

Aftenen blev lukket ned af Michael van Gerwen og Michael Smith, som spillede en fremragende dartkamp. Begge spillere snittede over 100, og det var først ved stillingen 7-7, at hollænderen kunne trække lidt fra, og til sidst vinde kampen.

– Det var en fantastisk kamp mod en fantastisk spiller, som leverede et godt spil. Men jeg gjorde de rigtige ting på de rigtige tidspunkter, sagde Michael van Gerwen efter kampen.

– Jeg spillede så godt, men der var tidspunkter, hvor jeg troede, at jeg ikke ville kunne bryde ham. Men jeg elsker at spille kampe som denne for tilskuerne, det er derfor vi spiller dart.

Kvartfinaler

I dag er det så blevet tid til de to første af fire kvartfinaler. Den første står mellem Dimitri van den Bergh og Mensur Suljovic.

Den unge belgier kommer ind til dette opgør med masser af selvtillid efter sin flotte 9-darter mod Stephen Bunting, omend hans snit for kampen ikke var nær så imponerende. I det hele taget har Dimitri Van den Bergh vist ganske fint niveau igennem hele turneringen, hvorimod Mensur Suljovic har kæmpet lidt mere med det. Efter et noget skuffende gruppespil fik han dog slået Rob Cross med 10-7. Rob Cross som ellers besejrede Dimitri Van den Bergh i gruppespillet.

I aftenens andet opgør får vi en gentagelse af gruppe F’s sidste kamp. Nemlig Simon Whitlock mod Gerwyn Price. Den første kamp endte med en sejr på 5-4 til Simon Whitlock, hvor Price ganske vist viste imponerende takter undervejs, men til sidst nærmest forærerede sejren til Whitlock.

Siden det opgør har de så spillet 1/8-finaler, hvor Simon Whitlock i fin stil slog Peter Wright med 10-6. Gerwyn Price mødte til gengæld Josh Payne, hvor han vandt med 10-5.

Før gruppekampen var den interne stilling helt lige med 5-5, men nu er Whitlock kommet foran med 6-5. Om Price får udlignet i aften, det må tiden vise. Men man kan kun krydse fingre for, at niveauet bliver lige så godt, som det var i gruppekampen.

Kampformatet bliver samtidig udvidet, nu hvor det hedder kvartfinaler, og derfor spiller man bedst af 31 legs, altså først til 16.

Som altid kan du se kampprogrammet herunder. Begge kampe kan ses på Viaplay eller PDC.TV fra klokken 20:00.

Fredag d. 16. november (20:00)
Dimitri Van den Bergh v Mensur Suljovic
Simon Whitlock v Gerwyn Price

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*