Optakt: European Darts Grand Prix – Lørdagens program

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Hollandske Vincent van der Voort har før strøget til tops på PDC’s Europa Tour. 

For femte år i træk afvikles turneringen European Darts Grand Prix som led i PDC’s Europa Tour. Ingen har endnu formået at genvinde titlen, men med alle fire tidligere vindere til start ved lørdagens anden runde af årets femte Europa Tour, er det ikke udelukket, at den statistik vil blive brudt, når trofæet skal løftes søndag aften.

De tidligere vindere af turneringen er – i kronologisk rækkefølge – Mervyn King, Kim Huybrechts, Michael van Gerwen og Peter Wright. Særligt sidstnævntes sejr i 2017 var bemærkelsesværdig, idet verdensranglistens nummer to med tenniscifrene 6-0 ydmygede Michael van Gerwen i finalen.

Netop Peter Wright møder i aften den tidligere VM-finalist Kirk Shepherd, mens Michael van Gerwen kampen forinden tager imod genopståede Alan Tabern.

Med PDC Nordic & Baltic-briller bliver det imidlertid særligt spændende at følge eftermiddagens første opgør, hvor lettiske Madars Razma åbner lørdagens program mod niendeseedede Ian White. I den anden ende af kampprogrammet kan verdensmesteren Rob Cross se frem til et opgør mod 2014-vinderen af Austria Darts Open, Vincent van der Voort. Vincent van der Voort – som i øvrigt sammen med Raymond van Barneveld besejrede danske Per Laursen og Brian Buur i finalen ved WDF’s double-verdensmesterskab tilbage i 2005 – var desuden i forrygende form i gårsdagens indledende kampe, hvor hollænderen brillerede med et gennemsnit på 103,40. Lykkes det igen, så er det på ingen måde givet, at Rob Cross vil være med, når turneringen afgøres i morgen.

Lørdagens kampprogram kan ses her nedenfor. Alle kampe spilles bedst af 11 legs, og kan ses live på PDC.tv.

Eftermiddagsprogrammet (13:00)
Ian White v Madars Razma
Dave Chisnall v Matt Padgett
Jelle Klaasen v Jermaine Wattimena
Joe Cullen v Martin Schindler
Gerwyn Price v Danny Noppert
Michael Smith v Arron Monk
Kim Huybrechts v Kyle Anderson
Simon Whitlock v Jan Dekker

Aftensprogrammet (19:00)
Daryl Gurney v Jamie Lewis
Darren Webster v Robert Marijanovic
Mervyn King v Paul Nicholson
Mensur Suljovic v Jamie Caven
Michael van Gerwen v Alan Tabern
Peter Wright v Kirk Shepherd
John Henderson v James Wade
Rob Cross v Vincent Van der Voort

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*