Optakt: UK Open – Kan Peter Wright forsvare sin titel?

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright skal de følgende dage forsøge at forsvare sit UK Open trofæ.

Fra fredag til søndag afvikles den 16. udgave af PDC’s UK Open. Turneringen bliver ofte omtalt som dartsportens “FA Cup”, eftersom der (efter anden runde) ikke er nogen forudbestemt lodtrækning i turneringen, og at der dermed ikke er nogen seedning på vej til finalen. Fra og med tredje runde vil alle spillere således kunne møde en hvilken som helst anden af feltets øvrige kompetanter.

Peter Wright er forsvarende vinder af turneringen, eftersom han sidste år besejrede Gerwyn Price i finalen. Titlen markerer Wrights hidtil eneste major sejr, men skal betragtes ud fra den bekostning at Michael van Gerwen sidste år havde meldt afbud til turneringen, efter selv at have vundet finalen i både 2015 og 2016.

Det vil i øvrigt være første gang at Phil Taylor ikke deltager i turneringen, som han ellers formåede at vinde fem gange gennem sin aktive karriere. Blandt øvrige tidligere vindere af turneringen er desuden Raymond van Barneveld og James Wade, som begge har vundet turneringen to gange. Derudover har Adrian Lewis og Robert Thornton hver vundet én enkelt gang, alt imens Roland Scholten er den eneste tidligere vinder, foruden førnævnte Phil Taylor, som ikke er med i år.

Normalvis deltager 128 spillere i turneringen, men på baggrund af det ekstreme snevejr som de seneste dage har hærget det sydlige England, så har i alt syv spillere måttet melde afbud heriblandt flere etablerede PDC-spiller i skikkelse af Mick McGowan og William O’Connor.

Omvendt vil vi for første gang siden 2015 se den tidligere UK Open-finalist og tredobbelte verdensmester, John Part, tilbage i turneringen, når han fredag eftermiddag spiller sin indledende runde mod amatør-spilleren, John Morris. Også den tidligere Players Championship Finals-vinder, Paul Nicholson, er kvalificeret for første gang siden 2015, mens den nidobbelte major-finalist, Terry Jenkins, gør comeback efter et års pause fra den store scene. Netop de to spillere vil mødes i turneringens åbningskamp, som ligeledes markerer det mest opsigtsvækkende opgør i første runde.

Forud for weekendens UK Open er der blevet afholdt seks kvalifikationsturneringer, hvor i alt 96 PDC-spillere har kvalificeret sig til turneringen. De øvrige pladser er blevet vundet på baggrund af regionale amatørturneringer rundt omkring i England. De 32 øverst placerede spillere på kvalifikationsranglisten indtræder først i turneringens tredje runde som afvikles fredag aften.

Alle kampe i første og anden runde spilles bedst af 11 legs. Herefter hæves formatet til bedst af 17, inden man i kvartfinalerne og semifinaler spiller bedt af 19, mens finalen spilles bedst af 21.

Foruden det prestigefyldte trofæ vil vinderen af turneringen blive præmieret med 70.000 pund, svarende til godt og vel 590.000 danske kroner.

Kampene i første runde er programsat til at starte klokken 13:00 og kan ses live på Viaplay. Viaplay sender ligeledes live fra aftenens kampe i tredje runde som begynder klokken 20:00. TV3 Sport sender ligeledes live fra klokken 22:45-00:00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*