Optakt: 1. Division – Succes for DK26, nedtur for Holbæk

Tekst: Frede Johansen

Foto: Privat

Frede Johansen ser endnu engang frem mod de vigtigste kampe i den bedste danske dartrække, hvor han har et godt øje til DK26, anført af blandt andet Brian Løkken (billede).

Vi nærmer os afslutningen på første halvdel af sæsonen, og der tegner sig efterhånden et klarere billede af holdenes indbyrdes styrkeforhold. Samtidig ser rækken ud til at være blevet delt op i tre: Top, midt og bund.

Der er dog mange spændende opgør i vente i denne runde, da mange hold møder modstandere fra samme del af tabellen, hvorfor mange hold har mulighed for at hente fuldt hus, og lige så mange risiko for at ende uden point, hvilket vil kunne snævre feltet sammen i begge ender.

Jeg vil her prøve at kigge på de, på papiret, mest interessante.

Aabenraa – Ringsted  9-7

Ringsted ser efter en solid start ud til at have tabt pusten. Ikke kun på det resultatmæssige plan, men i lige så høj grad på det spillemæssige. Efter nederlag til både Potten og DK26, er det blevet til tre sejre over henholdsvis Studsen, Verninge og Assens – dog langt fra efter imponerende spil. Omvendt har Aabenras formkurve set helt anderledes positiv ud, med tre sikre sejre og en enkelt uafgjort mod DM-favoritterne fra Potten i de seneste kampe.  Især Daniel Vogt har imponeret med 15 sejre i de seneste 16 kampe. I stillingen er Ringsted dog ét point foran Aabenraa, men på det spillemæssige plan ligner Aabenraa favoritter i kampen, såvel som til andenpladsen efter første halvdel af sæsonen.

Studsen – Dart Odense 8-8

Med placeringer som nr. 5 (Odense) og nr. 6 (Studsen) i rækken, ligner holdene de bedste bud på en outsider til en slutspilsplads, men de har dog henholdsvis 5 og 7 point op til slutspilspladsen, så kravet for at holde liv i forhåbningerne er nok sejre i begge weekendens kampe. Selvom Studsen ligger lavest af de to i tabellen, så virker de dog formmæssigt som det bedste bud efter to tætte kampe mod to af top fire holdene. Omvendt har Dart Odense ikke virket overbevisende, selvom det er blevet til tre sejre over bundholdene, og et snævert nederlag til Potten. Selvom om Søren Gjerlufsen har vist sit topniveau, er problemet med deres fjerde mand endnu ikke løst, og samtidigt har Daniel Hadbergs spil været langt fra vanligt niveau. Med en Søren Gjerlufsen i topform kan det dog ikke helt afvises at de kan hente point eller sejr, men det kræver selvsagt at Daniel finder et højere niveau end i de seneste kampe.

 

DK26 – Holbæk 9-7

Holdene ligger helt lige med 12 point på 7.- og 8.-pladsen. Ganske vist har DK26 dog en ekstra kamp i hånden mod Assens, som gør deres situation lidt bedre end Holbæk. På det spillemæssige barometer ligner holdene dog hinanden, og kendetegnes nok bedst ved noget svingende præstationer, hvilket forrige runde for DK26 var et godt bevis på. Her blev det først til en overraskende sejr over Ringsted, som blev fuldt op af et lige så overraskende nederlag til Holeby. På samme måde har Holbæk langt fra leveret stabilt spil eller resultater, og for begge holds vedkommende ligner det derfor et spørgsmål om at holde sig væk fra bunden.

Lido – Verninge 10-6

Det nærmer sig sidste udkald for Verninge, hvis de skal slippe fri af de to direkte nedrykningspladser, set i lyset af sidste rundes dyre nederlag til Holeby. Og ser man på sæsonens hidtidige kampe, hvor de ikke har været i nærheden af at få point siden første runde mod Assens, så er der intet der tyder på, at de vil kunne hente point uden for bundkampene. På den anden side fik Lido vist, at de lige præcis er i stand til dette, da sidste runde hentede tre point mod Holbæk. Derfor ligner Lido da også ganske klare favoritter, selvom kun et enkelt placering og tre point adskiller holdene.Kælderen – Ringsted 9-7

En på papiret tæt kamp. Kælderen er med tilgangen af Glenn Honoré blevet kraftigt forstærket, og har for alvor meldt sig ind i såvel kampen om slutspilspladser som medaljer. Samtidig er turen mellem Aabenraa og Esbjerg lang, og har før tæret på udeholdenes kræfter inden dagens sene opgør. Når man samtidigt kigger på formkurven, taler den også i Kælderens favør, men omvendt skal man jo aldrig afskrive de ”gamle” drenge fra Ringsted, men meget vil nok afhænge af i hvilken resultatmæssig tilstand de kommer fra Aabenraa i.

Studsen – Holbæk 9-7

Igen en kamp i midterfeltet, hvor begge hold afhængigt af dagens første kamp har muligheden for at bide sig fast i den bedste halvdel, men også risikoen for at komme til at hænge i den tunge ende. Studsen virker som det mest stabile hold, selvom spillet ikke har været helt så prangende som man kunne have håbet. Meget kommer dog nok til at afhænge af hvilket ”Holbæk hold” der dukker op, da det til tider kan være som nat og dag, selv med de samme spillere. Jeg har dog på grund af stabiliteten og hjemmebanefordelen, valgt at pege på Studsen som svage favoritter.

DK 26 – Dart Odense 9-7

Det ligner igen et tæt opgør, og medtager man de tre point som DK26 forventeligt har til gode fra den udsatte kamp mod Assens, så ligger holdene da også helt lige pointmæssigt før denne runde. Jeg har dog DK26 som svage favoritter, selvom deres spil til tider har været lidt ustabilt. Men det er ikke meget der skiller de to hold fra hinanden, så kampen vil hurtigt kunne tippe over til Dart Odense. Jeg tror dog det kræver fire sejre fra Søren Gjerlufsen, hvis Dart Odense skal have fuld valuta af opgøret.

Lido – Assens 11-5

Det kunne for Assens ligne en sidste mulighed for at holde liv i forhåbningerne om overlevelse. Ser man bort fra et par snævre nederlag tidligt på sæsonen, så har formkurven set ud til kun at gå en vej, og det er desværre nedad, hvilket det klare nederlag i sidste runde også bekræftede. Det er derfor svært at forestille sig at Assens skulle være i stand til at hente point i denne kamp, og det ser i det hele taget ud til at der skal forbedringer på holdkortet i forårssæsonen, hvis Assens skal have nogen mulighed for overlevelse.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*