Favoritterne faldt som fluer på førstedagen ved Players Championship Finals

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig

Gary Anderson var blandt de slagne favoritter, da han i går led et overraskende nederlag til nordirske Mickey Mansell.

Gary Anderson, Peter Wright, Raymond van Barneveld, Kim Huybrechts og Michael Smith er alle ude efter første runde af årets Players Championship Finals. En turnering som er årets sidste, inden verdensmesterskabet begynder den 14. december.

Kim Huybrechts var den første af favoritterne til at blive ekspederet ud af spillestedet, beliggende i engelske Minehead, efter en tam præstation mod engelske Chris Dobey, hvilket resulterede i en 6-3 sejr til sidstnævnte.

Kort efter Kim Huybrechts’ exit måtte også Raymond van Barneveld pakke pilene sammen, efter et 5-6 nederlag til Ian White. Barneveld missede ellers to matchpile undervejs. Dermed fortsætter ‘Barneys’ middelmådige stime ved Players Championship Finals, hvor han endnu aldrig er kommet længere end kvartfinalen.Mest overraskende var det alligevel, at verdensranglistens nummer to og tre, Peter Wright og Gary Anderson, ligeledes kapitulerede i første runde, efter nederlag til henholdsvis Steve Hine og Mickey Mansell. Wright leverede ellers et komfortabelt gennemsnit på 95,47, og missede da også en enkelt pil på bullseye for kampen. Det var dog ikke nok til at overrumple ‘The Muffin Man’, som med 97,1 i snit vel sagtens leverede sin bedste TV-optræden nogensinde. Anderledes formåede Gary Anderson på intet tidspunkt at finde sin rytme, og et gennemsnit på blot 84,14 var slet ikke nok, da han tabte overbevisende med 3-6 til Mickey Mansell. De skuffende resultater kommer på bagkant af, at Wright og Anderson spillede sig i henholdsvis finalen og semifinalen ved Grand Slam of Darts for blot en syv dage siden.

Steve Hine gjorde sig selv humoristisk bemærket, da han ved VM i 2011 leverede muffins til tilskuerne undervejs i sin walk-on, hvilket har givet ham tilnavnet “The Muffin Man”.

Også Michael Smith led et skuffende nederlag i første runde, efter at han ellers lignede en mand som havde genvundet formen ved Grand Slam of Darts i sidste weekend. I går tabte han overraskende til en velspillende Jan Dekker med cifrene 3-6.

Med de overraskende exits til nogle af forhåndsfavoritterne, er Michael van Gerwens favoritværdighed blot blevet endnu større. Han kan dog ikke slå helt koldt vand i blodet endnu, eftersom både Rob Cross, Mensur Suljovic og Adrian Lewis er blandt de potentielle overmænd som fortsat er med i turneringen.

Alle gårsdagens resultater kan ses her nedenfor.

Resultater:
Darren Webster 6-2 Antonio Alcinas
Robert Thornton 6-5 James Richardson
Jamie Caven 6-5 Joe Cullen
Dave Chisnall 6-5 Joe Murnan
Stephen Bunting 6-3 Benito van de Pas
Chris Dobey 6-3 Kim Huybrechts
Adrian Lewis 6-3 Mike De Decker
James Wade 6-4 Kevin Painter

Steve Lennon 6-4 Zoran Lerchbacher
Justin Pipe 6-3 Mark Webster
Richard North 6-1 Peter Hudson
Mervyn King 6-5 Brendan Dolan
Steve Beaton 6-4 Ronny Huybrechts
Steve West 6-4 Ryan Searle
Jermaine Wattimena 6-0 Keegan Brown
Peter Jacques 6-5 Cristo Reyes

Ian White 6-5 Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic 6-0 Andy Boulton
Rob Cross 6-2 Robert Owen
Daryl Gurney 6-0 Jeffrey de Zwaan
Mickey Mansell 6-3 Gary Anderson
Michael van Gerwen 6-2 Paul Nicholson
Steve Hine 6-5 Peter Wright

Simon Whitlock 6-3 Christian Kist
Gerwyn Price 6-4 Jimmy Hendriks
William O’Connor 6-5 James Wilson
John Henderson 6-2 Darren Johnson
Robbie Green 6-5 Vincent van der Voort
Jonny Clayton 6-3 Jeffrey de Graaf
Ron Meulenkamp 6-4 Kyle Anderson
Jan Dekker 6-3 Michael Smith
Jelle Klaasen 6-4 Alan Norris

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*