Spiltips: Players Championship Finals

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Justin Pipe vil meget vel kunne tage fusen på bookmakerne, når han fredag eftermiddag møder den tidligere Lakeside-vinder, Mark Webster.

Fredag d. 24. november starter Players Championship Finals 2017. I den forbindelse får du her nogle spiltips til de indledende kampe i første runde. Du kan i øvrigt se det fulde kampprogram og lodtrækning for turneringen her.

Justin Pipe vs. Mark Webster [Justin Pipe som vinder @2.00]

Bedømt udfra den nuværende formkurve, så vinder Justin Pipe dette opgør oftere end han taber. 34-årige Mark Webster formåede ganske vist for nyligt at kvalificere sig til Grand Slam of Darts, hvor han i gruppen endte på tredjepladsen efter nederlag til Daryl Gurney og Danny Noppert, mens det blev til en sejr over navnebroderen, Darren Webster.

På trods af kvalifikationen til Grand Slam, så har Webster ikke haft nogen imponerende sæson. Efter deltagelse i samtlige af sæsonens 22 Players Championship-events, har det bedste resultat været en enkelt kvartfinale, hvortil Pipe har sluttet sæson fint af med en semifinale og en kvartfinale indenfor sæsonens sidste otte events. Noget tyder i øvrigt på, at Pipe har den mentale overhånd. Pipe har under alle omstændigheder vundet de seneste syv indbyrdes opgør, og selvom det er hele tre år siden at de to spillere sidst krydsede klinger med hinanden, så er det en statistik som begge spillere vil være bekendt med, forud for deres duel fredag eftermiddag.

Stephen Bunting vs. Benito van de Pas [Stephen Bunting som vinder @1.90]

Stephen Bunting er en spiller på vej tilbage i hvad der minder om topform, alt imens Benito van de Pas desperat higer efter succes. Ganske vist nåede Benito en flot kvartfinale ved Grand Prix for en halvanden måned siden, blandt andet ovenpå en fornem præstation i sin kamp mod Gerwyn Price. Runden efter blev det dog til et klart nederlag, efter en katastrofal præstation mod Simon Whitlock, som nemt vandt opgøret 3-0 i set.

Mens Benito har haft en skuffende sæson, præget af ustabile resultater, så har Bunting formået at løfte sit spil hen over de seneste 12 måneder, hvilket kulminerede ved Grand Slam i sidste weekend, hvor han med tre sejre sikkert vandt sin gruppe foran Dave Chisnall, Scott Mitchell og Jeffrey de Zwaan, inden det blev til et nederlag til Peter Wright i første knockout kamp.

Jeg ser en rigtig god værdi i en Bunting-sejr, som i øjeblikket har langt bedre momentum og selvtillid end Benito. En faktor som vil være enormt vigtig i et format der spilles bedst af 11 legs, hvortil der er tale om en tid, hvor det er vigtigt at finde formen, med VM lige rundt om hjørnet. Presset vil med andre ord være enormt på Benito, hvilket jeg har svært ved at tro på, at han formår at levere under.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*