Terry Jenkins misser verdensmesterskabet

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Meget tyder på, at Terry Jenkins har spillet sin sidste PDC-turnering i karrieren.

54-årige Terry ‘The Bull’ Jenkins har deltaget ved samtlige VM i PDC-regi siden 2005. VM 2018 bliver dog uden den populære englænder, som meget vel kan have spillet sin sidste turnering som professionel. Det ligger fast, efter at Jenkins har valgt ikke at stille op til den britiske VM-kvalifikationsturnering, som bliver afholdt på mandag. Et andet stort navn som ikke deltager er Ronnie Baxter.

Jenkins udtalte allerede forinden den igangværende sæson, at han i tråd med Phil Taylor udelukkende havde i sinde at stille op i de turneringer, som han på forhånd ville være kvalificeret til. Det har betydet at Jenkins kun har spillet med i én stor tv-turnering i år, da han tilbage i marts måned deltog ved UK Open, hvor det dog blev til et tidligt exit til Wayne Jones blandt de sidste 96.

Terry Jenkins’ bedste VM-resultat var i 2011, hvor han i semifinalen tabte til Gary Anderson. I dansk sammenhæng er Terry Jenkins nok mest kendt for sin VM-kamp mod danske Per Laursen i 2014, hvor Laursen sejrede 3-2, på trods af at Jenkins leverede en 9-darter undervejs.

Det er endnu uvist hvorvidt Jenkins har i sinde at forsøge at genvinde sit tour-card ved Q-school til januar, eftersom der endnu ikke er kommet nogen officiel udmelding fra Jenkins-lejren. Bedømt ud fra tidligere udtalelser, lader det dog til, at Terry Jenkins er færdig som professionel dartspiller.

Med hele 9 major-finaler uden sejr, står Jenkins for mange dart-interesserede tilbage som den bedste spiller nogensinde, som aldrig har formået at vinde en major. Det er dog blevet til 3 players championship-titler undervejs i karrieren.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*